Bliži se "Stolačka tarča", pogledajte promo-video

Po 4. puta u gradu na Bregavi održava se prva i jedina srednjovjekovna manifestacija Stolacka tarca, koja će se ove godine održati 18. i 19. svibnja, a kojom prigodom organizatori najavljuju puno novih sadržaja, novih lokacija, novih viteških skupina.


 

 

Objavljen je i novi promo-video ovogodišnje, 4. po redu, Stolačke tarče. Pogledajte ga OVDJE

 
Za svibanjsku manifestaciju najavljen je bogat dvodnevni program, čiji sadržaji privlače i mlađu i nešto zreliju publiku. Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz centra grada, u petak, 18. 5. u 16:00 sati označit će se početak manifestacije.

Svečano otvorenje Stolačke tarče bit će na Starom gradu u 16:30 sati. Početak programa rezerviran je za mađarski ansambl Holloenek hungarica u 17:00 sati, nakon kojeg slijede stalni gosti stolačke Tarče plesna skupina Kontea. Oba dana planirane su i različite radionice.

Tako će posjetitelji Tarče oba dana imati priliku prisustvovati radionicama keramike, mačevanja te streličarstva. Posjetitelji će moći upoznati sve viteške skupine kroz njihove nastupe, a posebno će se predstaviti slovačka povijesna postrojba Ursus. U 19:30 sati, oba dana, održat će se bitke za Vidoški grad. U petak je to Bitka za hercegov grad, a u subotu Bitka dvije kule.

Nakon bitki, oba dana, u 20:30 sati bit će upriličen Vatreni show, a nakon toga nastup DJ-a. Početak programa u subotu je u 17:00 h.

Cilj ''Stolačke tarče'' je  oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca, kažu organizatori, Općina Stolac i JU Radimlja.   

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna