U Čapljini svečana dodjela priznanja ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018.

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša F BiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, Općine Čapljina, po drugi put u Bosni i Hercegovini organizira dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018.

 


Svečanost će se održati u ponedjeljak 23. 04. 2018. godine u Čapljini u hotelu Mogorjelo.
Napominjemo kako je Čapljina kao ovogodišnji domaćin nositelj prestižnog priznanja prvog ciklusa kampanje „BIH GREEN AWARDS“ 2017.


Nagrada se dodjeljuje pobjednicima u kategorijama: grad/općina/, poslovni subjekti – poduzeća, organizacije/nvo/fondacije, škole/obdaništa, građanka i građanin (pojedinci, građani i građanke do 30 i preko 30 godina starosti) i neformalne grupe građana - građanske inicijative.


Namjera je promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji. Žele se  pronaći pozitivni primjeri koji uspješno promoviraju prave vrijednosti u oblasti zaštite životne sredine i koji kao takvi mogu motivirati  i druge.


U kampanji je u svim kategorijama sudjelovalo 64 nominiranih kandidata koju su skupa prikupili 28153 glasa, a  pobjednicima će na svečanosti biti uručena plaketa „Zlatna Tisa“.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna