HKD Napredak i Potret kršćanskih radnika Rim organiziaju konferenciju: Promicanje dijaloga za održavanje mira - Uloga vjerskih zajednica i radničkih pokreta

Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Pokret kršćanskih radnika iz Rima, a u okviru Napretkovih uskrsnih dana, organiziraju u subotu, 14. travnja u 9 sati u sarajevskom Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Konferenciju s temom Promicanje dijaloga za održavanje mira: Uloga vjerskih zajednica i radničkih pokreta.Na ovome će skupu sudjelovati brojni eminentni gosti: reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, koji je uz funkciju prvog čovjeka IS BiH, objavljivao brojne znanstvene i druge radove, te sudjelovao na brojnim znanstvenim skupovima u BiH i inozemstvu, predsjednik Židovske zajednice BiH Jakob Finci, kao jedan od osnivača Međureligijskog vijeća i prvi predsjednik svakako je osoba kojoj je mjesto za ovim Okruglim stolom, mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije BiH, afirmirao se svojim tekstovima i sveukupnim angažmanom kao čovjek dijaloga, iguman manastira Žitomislići Danilo Pavlović kroz svoje svećeničko djelovanje sudjeluje u brojnim međureligijskim susretima u Bosni i Hercegovini i regiji te surađuje na više projekata međureligiske suradnje, a sudjelovanje mons. Fabiana Longonia, direktora Nacionalnog ureda za socijalne i radničke probleme, Talijanske biskupske konferencije dragocjeno je zbog monsinjorevog golemog praktičnog iskustva u radu na tematici kojom će se Okrugli stol baviti.

Ovaj znanstveni skup moderirat će predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franjo Topić i predsjednik Pokreta kršćanskih radnika Carlo Costalli. Po završetku, učesnici će posjetiti Napretkov Multimedijalni centar za dijalog na Trebeviću.

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna