SPKD 'Prosvjeta' Mostar poziva na zajedničku proslavu Vaskrsa

U sklopu obilježavanja Vaskrsa, pored tradicionalne humanitarne akcije, SPKD Prosvjeta Mostar ove godine poziva prijatelje i sugrađane na posebni scensko-muzički program koji će se održati 09.04.2018. s početkom u 19 sati, u Sali Narodnog pozorišta Mostar.U programu će sudjelovati više folklornih ansambala i pjevačkih grupa (ansambl Tenelija iz Mostara, etno grupa Sveti Dimitrije iz Nevesinja, folklorna i pjevačka grupa iz Velinog sela), umjetnik na violini Filip Đorđević iz Semberije te mlada pjesnikinja Milica Mihić.


"Nakon prošlogodišnje proslave Vaskrsa sa dragim prijateljima iz Los Rosalesa, Nazareta i Egipatskog sela, uplate financijske pomoći za lijećenje našeg Anđela Sofije (koja je na žalost izgubila borbu za život) te podjele paketa humanitarne pomoći ugroženim obiteljima, ove godine SPKD Prosvjeta organizira proslavu Vaskrsa uz pjesmu i igru kao poklon našim dragim sugrađanima.  

Priča o programu koji će razveseliti naše sugrađane počinje od jedne humanitarne akcije. Nakon velikih poplava, 2014. godine, SPKD Prosvjeta je, zahvaljujući Misiji bez granica, uručila pet tona pomoći Velinom selu kod Bjeljine, tada nastradalom u poplavi. Mladi ljudi iz tog sela su izrazili želju zahvaliti svojim folklorom i nastupom, te će naši sugrađani imati priliku da uživaju u njihovom izuzetnom programu. Uz njih će se publici predstaviti mladi ali izuzetno nadareni mostarski ansambl Tenelija folklornim nastupom "Mostarske i Romske igre''.

Publika će uživati i u etno muzičkim zvucima mladih djevojaka iz Etno grupe Sveti Dimitrije iz Nevesinja te nastupu pjevačke grupe iz Velinog Sela. Uz sve to, u programu sudjeluje i umjetnik na violini iz Semberije Filip Đorđević te najmlađa ali sigurno stihom i srcem za poeziju, najveća, naša Milica Mihić. 

Pored programa u Narodnom pozorištu, SPKD Prosvjeta će i ove godine posjetiti naše prijatelje i onima u potrebi odnijeti pakete pomoći uz suradnju sa Misijom bez granica. Za kraj napomena da su za sve koji dođu spremljena šarena Vaskršnja jaja. Svi su dobrodošli na našu proslavu Vaskrsa", poručuju iz SPKD Prosvjeta Mostar.

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna