'Mostar Run Weekend'

U subotu, 24. ožujka, u Mostaru će se održati  polumaraton 'Mostar Run Weekend' kao i humanitarna utrka na stazi od 4 kilometra, te dječja utrka na stazi dužine jedan kilometar. Prihod od humanitarne utrke bit će doniran međunarodnoj organizaciji 'Merry Meals' koja osigurava školske obroke u najsiromašnijim zemljama u svijetu. Polumaraton

Početak utrke 24.03. u 09:00h Most Vojno (Potoci) desnom strano rijeke Neretve – Rudarska ulica. Rudarskom ulicom, nakon čega skreće u Vukovarsku ulicu iz koje se odvaja desno u Dubrovačku ulicu. Staza dalje nastavlja lijevo ulicom Blajburških žrtava, te 3. Bojne Cimske, prolazeći pored Sveučilišne bolnice na Bijelom Brijegu ulicom dr. Petra Razza. Dalje skreće lijevo u ulicu Matice Hrvatske, pored Građevinskog fakulteta ulicom Stjepana Radića i odvaja se desno u ulicu Kralja Tomislava.

Nadalje, staza ide lijevo u ulicu Kralja Zvonimira prolazeći neposrednom blizinom „Parka Nobelovaca“ gdje se odvaja desno u Ulicu Kralja Tvrtka. Staza nastavlja Šetalištem Nikole Šubića prema Španjolskom trgu prolazeći kraj poznate „Stare gimnazije“. Idući pravo ulicom Hrvatskih branitelja prolazi se kraj gradske vijećnice nastavljajući prema Bulevaru. Bulevarom se nastavlja do južnog izlaza iz grada gdje se odvaja i prelazi rijeku Neretvu preko mosta „Hasana Brkića“. Staza dalje nastavlja Titovom ulicom lijevo i prelazi preko Lučkog mosta.

Staze se odvaja desno idući ulicom Gojka Vukovića (Mahalom). Nadalje skreće desno u ulicu Husnije Repca, zatim preko ulice Rade Bitange ulazi u ulicu Adema Buća u kojoj se odvaja desno prelazeći Neretvu preko mosta Bunur. Zatim staza ide ulicom Braće Fejića, te Mladena Balrode, nakon čega se odvaja lijevo prelazeći Neretvu preko „Carinskog mosta“ nakon čega slijedi skretanje u ulicu Dr. Mile Budaka, pa lijevo u Vokića i Lorkovića, također lijevo u Dr. Ante Starčevića, i cilj u ulici „Kardinala Stepinca“ ispred tržnog centra „Mepas Mall.

Humanitarna utrka

Krenuti će u 09:00h i vremenski limit trajanja utrke je 30min. Start je iz ulice Kardinala Stepinca – Kralja Tomislava – Kralja Zvonimira – Kralja Tvrtka – Šetalište Nikole Šubića Zrinskog – Španjolski trg – Bulevar – Adama Buće – Bunur – Braće Fejića – Mladena Balorde – Kardinala Stepinca.

Dječja utrka

Ulicama dr. Ante Starčevića, Kneza Višeslava i Kardinala Stepinca održati će se dječija utrka u dužini od 1km s početkom u 12:00h i maksimalnim vremenskim trajanjem od 30 minuta.

S obzirom da će natjecatelji tijekom cijele utrke u dužini od 21 kilometar trčati gradskim prometnicama, policijska uprava Mostar će regulirati promet od 09:00 – 13:00 h te molimo građana za razumijevanje.

Inače, na polumaratonu, kako je nedavno kazao predsjednik Organizacijskog odbora utrke Franjo Lovrić, očekuje se 520 trkača, ali i ukupno tisuću trkača iz 15 zemalja svijeta.

Sudjelovanje su najavili i prošlogodišnji pobjednik Ante Živković, drugoplasirani s mostarskog polumaratona Alija Imamović, rekorder hrvatske u maratonu Robert Radojković i srbijanski olimpijac Darko Živanović.


Konkurencija će biti jaka i kod atletičarki, sudjelovanje je najavila i prvakinja Hrvatske u polumaratonu Matea Parlov, bh. olimpijka Lucija Kimani i srbijanska olimpijka Ana Subotić.

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna