U Narodnom pozorištu Mostar 'Neće biti smaka svijeta' i 'Glumac je...glumac je...je glumac'

U petak, 23. ožujka i subotu, 24. ožujka u Narodnom pozorištu Mostar, s početkom u 20 sati, na repertoaru je predstava 'Neće biti smaka svijeta'. U četvrtak, 29. ožujka, s početkom u 19. 30 sati, bit će izvedena kultna predstava 'Glumac... je glumac... je glumac' Zijaha A. Sokolovića.Predstava 'Neće biti smak svijeta' nastala je po tekstu i u režiji Adnana Lugonića koji potpisuje i dramaturgiju. Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić.

Predstava “Glumac... je glumac... je glumac” Zijaha A. Sokolovića premijerno je izvedena na Festivalu MESS u Sarajevu 30. ožujka 1978. godine. Izvedba u Narodnom pozorištu Mostar, skoro na sam 40. rođendan predstave, bit će 1620. izvedba ove predstave.

Podsjećamo da je objavljena i knjiga “Glumac... je glumac... je glumac” (Hena com) s tekstom predstave i kritikama o njoj koje su, između ostalih, pisali Pero Kvrgić, Fabijan Šovagović, Rade Šerbedžija, Velimir Stojanović, Jovan Ćirilov, Zvone Šedlbauer, Radomir Putnik, Boris Cavazza, Gorčin Stojanović, Špiro Guberina, Marko Kovačević, Michel Ainzara, Milovan Lukić, Pero Kvesić, Dževad Karahasan, Ivica Boban, Anatolij Kudrjavcev, Slavko Pezdir, Dragan Marjanović, Goran Cvetković, Egon Savin, Davor Korić, Dino Mustafić, Slobodan Unkovski, Meto Jovanovski, Miloš Lazin, Svjetlana Hribar, Vojislav Vujanović, Goran Stefanovski, Rajko Grlić…

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna