U subotu zasjeda Glavna skupština Napretka

Hrvatsko kulturno društvo Napredak održat će u Splitu u subotu 25. studenog 2017. godine 64. Glavnu skupštinu, na kojoj će biti razmatrana izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te podružnica i udruga.

 

Tema Napretkove skupštine, o kojoj će raspravljati zastupnici iz 64 Napretkove podružnice,  je Strategija 2018.- 2023. godina. Riječ je o dugoročnom programskom dokumentu koji ima za cilj dati osnovne smjernice politike, organizacije, rada i djelovanja Društva u narednom periodu ne manjem od pet godina, a koji se temelji na stoljetnom iskustvu prethodnog rada i djelovanja u XX. stoljeću i traži odgovor za djelovanje u okolnostima novih izazova XXI. stoljeća.

Strateški Napretkovi ciljevi u narednom periodu bit će: obrazovanje, kultura, umjetnost, sport, povrat i upravljanje imovinom, mediji i izdavaštvo, knjižnica i arhiv, reforma rukovodne i upravne strukture, ljudski resursi i profesionalni i stručni djelatnici, europske integracije, suradnja s drugim organizacijama te stabilni i sigurni izvori financiranja rada i kvalitetnijeg djelovanja Napretka u društvu.

Glavna skupština, kojoj će nazočiti predstavnici gotovo svih podružnica, bit će i prilika da se obilježi 115 godina od osnivanja Društva, a Napredak je tijekom godine ovaj vrijedan jubilej proslavio brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

(Republikainfo.com)

 

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna