U Mostaru promocija knjige vladike Grigorija 'Preko praga'

U Vladičanskom dvoru u Mostaru, 2. srpnja, najavljena je promocija knjige 'Preko praga', vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija.O knjizi će govoriti akademik, dr. Enes Karić, književnik i profesor iz Sarajeva, dr. Vlaho Bogišić, leksikograf i pisac iz Zagreba, dr. Dragan Kovač, liječnik i književnik iz Trebinja, autor vladika Grigorije i moderator Sanja Bjelica Šagovnović.

Radi se o zbirci pripovijedaka o sudbinama 'malih ljudi' u hercegovačkom podneblju s kraja prošlog stoljeća.

u 'Laguni' ističu da vladika Grigorije melanhoničnom zbirkom priča u ovoj knjizi ulazi u red darovitih pisaca iz BiH koji svojom prozom nastavljaju najbolju tradiciju pripovjedača, od Petra Kočića do Zuke Džumhura, Ive Andrića ili Meše Selimovića.

Knjiga 'Preko praga' objavljena je 28. travnja u izdanju beogradske izdavačke kuće 'Laguna', a do sada je promovirana samo u Beogradu. Knjiga je u samo dva mjeseca doživjela svoje četvrto izdanje.

Vladika Grigorije do sada je objavio knjige 'Dolazi čas i već je nastao', pripovjetke i razgovori 2004.; 'Lazar', novela 2008.: 'Priča o starom kranju', novela 2009.; i 'Radost života', kolumne 2010. godine.

 

 

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna