Okrugli stol: 'Koliko su mediji zaista slobodni u Mostaru i HNK/Ž?'

Udruženje građana Starmo i news portal Starmo.ba, u okviru projekta Media Circle, u srijedu, 21. lipnja 2017. godine organiziraju Okrugli stol pod nazivom 'Koliko su mediji zaista slobodni u Mostaru i HNK/Ž?'.Okrugli stol će biti održan u prostorijama Nansen dijalog centra (NDC) Mostar, s početkom u 11 sati.

Bit će ovo dobra prilika da se novinari i ljudi iz medija osvrnu na svoj rad, uvjetima u kojima rade, te okolnosti pod kojima svakodnevno nastaju njihove novinarske priče. Želimo odgovoriti na pitanje koliko su novinari slobodni u svom radu, s obzirom na vlasničku strukturu medija, načine njihovog financiranja, kao i utjecaja neformalnih ekonomsko-političkih centara moći.

Uvodničari na okruglom stolu bit će novinari Vera Soldo (Republikainfo.com) i Igor Božović (BH Radio 1). Moderator Okruglog stola je novinar i urednik Faruk Kajtaz.

Nadamo se da ćete naći vremena kako biste pratili skup i aktivno uzeli učešća u njegovom radu. Najvažniji naglasci sa skupa bit će publicirani u posebnom video-prilogu i news biltenu.

Media Circle je konzorcij šest 'grassroots' nevladinih organizacija iz regije, koje žele zagovaračkim aktivnostima razmotriti stanje medija na području Zapadnog Balkana, s posebnim naglaskom na problem klijentelizma.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Narod je izabrao

Top teme

Trach

Promo

Kolumna