Državni tajnici Milas i Mažar u posjetu Bugojnu i Gornjem Vakufu - Uskoplju

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nikola Mažar, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini gdje će posjetiti općine Bugojno i Gornji Vakuf- Uskoplje.Tijekom posjeta susret će se i održati niz sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti i predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine.

U Bugojnu će se sastati s načelnikom općine i općinskim vijećnicima iz reda hrvatskog naroda (12.40 sati, zgrada općine Bugojno, 307. Motorizovane brigade 92)

Tijekom posjeta općini Gornji Vakuf – Vakuf sastat će se s načelnikom općine i općinskim vijećnicima iz reda hrvatskog naroda (13.45 sati, zgrada općine Gornji Vakuf- Uskoplje, Ul. Vrbaska bb) te će posjetiti OŠ Uskoplje, čiji rad i obnovu pomaže Vlada Republike Hrvatske (15.30 sati, Ulica kralja Tomislava bb).

Nakon toga će posjetiti selo Bistrica, u općini Gornji Vakuf-Uskoplje – jedno od većih povratničkih mjesta u ovom dijelu Bosne i Hercegovini čiju  je obnovu i revitalizaciju također pomagala Vlada Republike Hrvatske.

Državni tajnici Milas i Mažar posjetit će i Skopaljsku Gračanicu gdje će, između ostalog nazočiti misnom slavlju (u 17 sati) kojeg će predvoditi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto povodom 106. obljetnice osnutka župe Srce Marijina u Skopaljskoj Gračanici.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Narod je izabrao

Top teme

Trach

Promo

Kolumna