Za one koji ne vole Obamu

U američkim kinima prikazuje se dokumentarac '2016: Obama's America' koji tvrdi da predsjednik Obama ne voli Ameriku koliko bi trebao.

 

Na listi filmova s najvećom zaradom u američkim kinima ovog vikenda se pojavio i jedan politički dokumentarac - '2016: Obama's America' ('2016: Obamina Amerika'). Riječ je o filmu Johna Sullivana i Dinesha D'Souze koji je napisao knjigu 'The Roots of Obama's Rage' ('Korijeni Obaminog bijesa') koja je predložak ovog dokumentarca.

Teza ovog desničarskog autora je da Obama zbog svojih kenijskog porijekla ima žestoke antikolonijalne stavove i želi smanjiti vodeću ulogu SAD-a u svijetu te bi zbog toga njegova ponovna pobjeda na predsjedničkim izborima bila velika katastrofa.

Film je ovog vikenda postigao vrlo dobar rezultat i izbio na 8. mjesto sa zaradom od 6.2 milijuna dolara, te je ukupno zaradio već 9 milijuna dolara i postao dokumentarac s najvećom ovogodišnjom zaradom. Ipak, film neće ponoviti uspjeh ljevičarskog filmaša Michaela Moorea koji još uvijek drži rekord sa svojim filmom 'Fahrenheit 9/11' koji je prvog vikenda zaradio oko 24 milijuna dolara i postao najgledaniji dokumentarac svih vremena.


Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna