Preminuo je Joe Lewis, borac koji je svladao Chucka Norrisa

Jedan od najboljih boraca svih vremena, legendarni Joe Lewis, jedan od rijetkih boraca koji je pobjedio i Chucka Norrisa preminuo je u 68. godini života od tumora.

 

Borac s najviše osvojenih titula u karateu, koji se može pohvaliti da je pobijedio i Chucka Norrisa, legendarni Joe Lewis izgubio je svoju posljednju bitku, onu s bolešću. U 68. godini života preminuo je u bolnici u Virginiji od tumora na mozgu. Opaka je bolest Lewisu dijagnosticiran prošle godine, odmah je operiran, ali tumor se vratio.

Lewis je čak dvaput proglašavan najboljim borcem u povijesti karatea, a okitio se brojnim titulama, među kojima i onom svjetskog prvaka 1966., bio je prvak u kickboxingu i američki prvak u katama. Dominirao je borilištima 60-tih i 70-godina, svladao je Chuck Norrisa, a privatno je trenirao i s Bruce Leejem.

Lewis je s 18 godina ušao u marince te je bio stacioniran na Okinawi gdje se počeo baviti prvi puta borilačkim vještinama. Crni pojas stekao je za samo sedam mjeseci.

Nakon što je osvojio naslov svjetskog prvaka u karateu okrenuo se kickboxingu i postao prvi američki prvak u teškaškoj kategoriji.

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna