Najbolje komedije svih vremena!

Ima li većeg kulera od Velikog Lebowskog, postoji li netko smiješan i smješniji od 'Glupog i glupljeg', može li film biti beskrajno zabavan kao 'Beskrajni dan'?

Najbolje komedije svih vremena:

Magazin Empire napravio je listu od 50 najboljih komedija svih vremena, i to po izboru svojih čitatelja. Mi smo s te liste izdvojili 10 filmova koji su nama najzabavniji i najduhovitiji:

'Aerodrom' (1.)
Izbrojano je oko 250 fora u ovoj genijalnoj parodiji, a vjerojatno bi mogli pronaći još koju - film obiluje vizualnim gegovima, a tu su i brojne igre riječi i posvete drugim velikim filmovima.

'Veliki Lebowski' (3.)

Kultni film braće Coen inspiriran je noir klasicima u kojima se teško snaći, a glavni junak ovog filma se teško snalazi i u vlastitoj priči - valjda zato što je stalno napušen!
   
'Brianov život' (4.)
Jedan od najuspješnijih filmova legendarnih pythonovaca bavi se vječnim temama religije i politike, a glavni junak filma je velika religijska ličnost - Brian!
   
'Glup i gluplji' (9.)
Braća Farrelly su postala poznata po svom zahodskom humoru, a ova komedija s glupanom i idiotom u glavnoj ulozi je naprosto briljantna, za što je zaslužan i casting koji je spoijo Jima Carreya i 'ozbiljnog' Jeffa Danielsa.
   
'Vruća sedla' (12.)
Ova parodija je zauvijek izmijenila naš pogled na vesterne -  a posebno ćemo pamtiti scenu kada kauboji jedu grah!
   
'Beskrajni dan' (15.)

Beskrajno zanimljiva i duhovita priča o ciniku koji vječno proživljava isti dan je ujedno i priča s vrlo ozbiljnom porukom: Iskoristi dan!

'Dr Strangelove...' (17.)
Nuklearna apokalipsa nije jako smiješna stvar, no u rukama Kubricka ova priča pretvara se u vrhunsku hladnoratovsku satiru koja je ujedno i Kubrickova crnohumorna analiza mračnih strana ljudske prirode.

'Dani slave' (27.)
Prije 'Mamurluka' Todd Phillips napisao je i režirao ovu komediju o fakultetskoj bratovštini u kojoj briljiraju Vince Vaughn i Will Ferrell u ulozi ljudi koji dokazuju da nikad nisi prestar za zezanje na koledžu.

'Annie Hall' (30.)    
Ovaj klasik dokazuje da i romantične komedije mogu biti pametne i zanimljive, a pošto je glavni autor Woody Allen - onda možete očekivati i (auto)ironičan židovski humor.

'Riba zvana Wanda' (31.)
Ova genijalna komedija će vas dobro nasmijati, ali i pružiti puno zanimljivih informacija: 'Aristotel nije Belgijanac!', ' Pouka budizma nije: Svaki čovjek za sebe!' i 'U Vijetnamu je bilo neriješeno'.  

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna