"Osvetnici: Završnica" srušili rekord s 1,2 milijarde dolara u prvom vikendu prikazivanja

"Blockbuster" produkcijske kuće Disney postao je najnoviji filmski uradak koji je premašio barijeru od jedne milijarde dolara.Najnoviji nastavak Marvelove sage "Osvetnici: Završnica" ušao je u povijest zaradivši 1,2 milijarde dolara u prvome vikendu prikazivanja u američkim i svjetskim kinima, prenose agencije.

"Blockbuster" produkcijske kuće Disney postao je najnoviji filmski uradak koji je premašio barijeru od jedne milijarde dolara, a to je postigao u samo pet dana.

Završnica je 22. nastavak Marvelove sage o superherojima.

Otvaranje Završnice srušilo je rekord prethodnog nastavka "Osvetnici: Rat Beskonačnosti", koji je na otvaranju zaradio 640 milijuna dolara.

Samo u Sjedinjenim Državama "Završnica" je zaradila 350 milijuna dolara. Iznenađenje je došlo iz Kine, gdje su zaradili rekordnih 330,5 milijuna dolara.

Saga o Osvetnicima počela je prvom filmskom ekranizacijom čeličnog čovjeka 2008. godine, takozvanog Iron Mana, kojeg je do posljednjeg nastavka glumio Robert Downey Jr.

Od ostalih glumaca u sagi istaknuli su se Chris Evans (Kapetan Amerika), Scarlett Johansson (Crna Udovica), Don Cheadle (War Machine), Chris Hemsworth (Thor), Jeremy Renner (Oko Sokolovo) i Mark Ruffalo (Nevjerojatni Hulk).

Osvetnici se u hrvatskim kinima prikazuju od 25. travnja.


(izvor:Hina)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna