NASA-ini znanstvenici popljuvali "Gravity"

Gravity je pobrao pohvale kritičara, hrpu nagrada i više od 700 milijuna dolara zarade, što bi za znanstveno fantastičnu dramu redatelja Alfonsa Cuaróna značilo da je bila prilično uspješna

 

 

Međutim, jedan podskup kino gledatelja nije bio impresioniran: znanstvenici NASA-e. U BBC-evom videu u kojem žene koje nam pomažu osvojiti krajnju granicu, sastavljaju popis najboljih i najgorih filmova postavljenih u svemiru, Gravity se više puta navodi kao najnetočniji od svih njih.

Drugi koji su zaradili pogrde zbog znanstvenih netočnosti bili su Misija na Mars, Armageddon i Crveni planet. Planeta majmuna i Spaceballs su također bili spomenuti. Ipak, Gravity je uvjerljivo iznad svih ostalih zbog toga što se potpuno razveo od stvarnosti. "Sve što je moglo poći po zlu, pošlo je, a to baš i nije osjećaj koji želimo da svi imaju o ovoj industriji ", rekla je jedna znanstvenica.

Međutim, nije sve negativno. Interstellar, Hidden Figures, Marsovac i posebno Apollo 13 dobivaju sve pohvale o znanstvenoj točnosti.

Ostala pitanja s Gravityja, koji je Cuarónu osvojio Oskara za najboljeg redatelja: "Kako se Sandra Bullock mogla kretati između orbita bez gotovo ikakvih problema" i činjenica da "kad izađe iz odijela, ona je u slatkom malom donjem rublju. Gdje je pelena?" Gdje, doista?(Izvor: mojtv.hr)

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna