JE LI REKLA - KAZALA Šestorica u kreditnom ropstvu do kraja godine

Može li itko zamisliti predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika bez predsjedničke titule. Ili, može li itko Milorada zamisliti a da nije broj jedan u tome entitetu.Piše: Emil KARAMATIĆ

U Republici Srpskoj do jučer takvi nisu postojali ili su se tražili specijaliziranim povećalom. Ali kao i svemu drugom i drugima i Miloradu će doći kraj. On o njemu ne razmišlja niti li zna da postoji. Samo oni nešto normalniji političari u R Srpskoj i Srbiji se pitaju kako će i kako bi mogao izgledati taj kraj.

Milorad Dodik za nekoliko mjesec, kažu optimistii ili najviše za godinu dana, kažu pesimisti neće imati ama baš nikakvu političku ulogu. Sa materijalnim dobrima koje je stvorio pljačkom niti će moći niti će imati s čime upravljati. Sve stečeno će zarasti u korijen a Milorad se čak neće niti sjećati da se ikada bavio politikom. Čudan neki kraj, gori od zatvora.

Takva vrsta kabadahije, sirovine, neobrađenog balvana, (idi u pizdu materinu, ne seri, jedi govna, jebat ću ti mater, samo su neke od psovki koje Dodik koristi ) kakav je Milorad Dodik ne može prihvatiti ništa osim broja jedan. Međutim, Milorad je već klonio.

Oni koji ga okružuju, pobjeći će prije nego li ga snađe zla sudbina. Bit će to jedno, ma koliko to moje predviđanje zločesti bilo, od najljepši politički odlazaka u proteklih desetak godina.

Drugi visoko rangirani odlazeći političar je predsjednik HDZ-BiH Dragan Čović. Slično kao i Milorada Dodika ni Čovića nitko ne može zamisliti ni na jednoj drugoj poziciji osim na poziciji prvog.

Ako se bude poštivala prošlost, historija ili povijest Drgana Čovića će netko iz stranke pobijediti. On će kao i Božo Ljubić osnovati novu stranku, najvjerojatnije HDZ 1945. Nakon godinu dana tumaranja po političkoj sceni bez ikakva cilja ući će u koaliciju sa novim predsjednikom HDZ-a BiH. Taj će ga eliminirati na isti način kako je on eliminirao već odavno zaboravljenog Božu Ljubića.

U Republici Hrvatskoj već pričaju kako je HDZ stranka izbačenih predsjednika. Prosjek izbacivanja im je sto posto. Kad postaneš predsjednik HDZ- a jedino što je sigurno da ćeš kad tad izletjeti iz stranke. Dakle, slijedeći neka se pripremi....

Jedna od priča, a dođe mi na mail, izgleda ovako:

Ide Božo Ljubić ulicom i reče susjedi:
- "Dobar dan."
Ta je rekla drugoj susjedi:
- "Vidila sam danas Božu, jedva mi reče dobar dan"
Druga susjeda svojoj kumi:
- "Rekoše mi da se onaj Božo jedva javi kome."
Kuma svojoj rodici:
- "Reče mi zaova da je vidjela Božu, nešto nervozan bijaše kad joj se javljao."
Rodica svojoj susjedi:
- "Čujem da je onaj Božo nešto nervozan, mora da ima problema."
Treća susjeda svom mužu:
- "Čujem da je onaj Božo pun problema, samo šuti, ni s kim ne priča."
Muž sestri:
- "Vele da je onaj Božo skrenuo od problema, dugovi i krediti sigurno."
Sestra prijateljici:
- "Rekoše mi da onaj Božo ima kredita do Boga, za šta li ih je uzimao pobogu.

U sledećoj priči, umjesto Bože uzmite ime Fahrudin, pa Milorad, onda Dragan i na kraju Mladen i Zlatko. I tu je negdje kraj priče o šestorici kreditno potonulih političara. A Sulejman - gdje je on?

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna