Senad H. poručio je reisu, a stoji i za druge vjerske službenike u BiH: Nije Ti lako biti između vjere i politike, naroda i vladara, vladara i Boga!

"Molim Dragog Boga da ti olakša, nije Ti lako biti između vjere i politike, naroda i vladara, vladara i Boga", naveo je Hadžifejzović.
Nakon što su se jučer iz Islamske zajednice BiH oglasili priopćenjem za javnost povodom prakse da pojedine televizijske kuće ubiru i distribuiraju zekat(obavezni milodar u Islamu) u kojem su prozvali i Face TV, javno se oglasio i osnivač i vlasnik ove televizije Senad Hadžifejzović.

Poruka koju je poslao univerzalno bi se mogla primjeniti na sve vjerske službenike u BiH.

"Zašto si od svih “sumnjivih” prozvao samo Face? Nikada nisi imenom osobe, nazivom tvrtke i stranke prozvao nijednog, pa ni presuđenog za mito, korupciju, i pljačku naroda! Tvog naroda, kojeg trebaš da miriš, smiriš i pomiriš! Tvog naroda koji svoju rođenu djecu šalje u Hidžru, bjekstvo, prinudno preseljenje na Zapad!

Od koga, zbog čega bježe, Reis -efendija?! Šta si učinio da ih zaustaviš, Ti, duhovni vođo tog naroda, a šta nisi učinio, pa odlaze? Reis-efendija, Ti si meni poremetio duševni mir i post. Nikada me niko ovako uvrijedio nije. Dođi u petak u CD da raspravimo sta je istina a šta laž, šta zekat a šta sadaka, šta je vjera, a šta politika. Ako ne dođeš (a nikada nisi došao u moju emisiju iako Te producentkinje godinama pozivaju) onda gledaj CD u petak da vidiš šta je istina a šta potvora! Gledaj emisiju (vidim da je pažljivo analiziraš) zajedno sa svojim savjetnicima iz Zajednice i sa svojim stranačkim šefovima, ”fanovima” Ramazana. Haram ti bilo. Ipak, molim Dragog Boga da ti olakša, nije Ti lako biti između vjere i politike, naroda i vladara, vladara i Boga", naveo je Hadžifejzović.


Naime iz Islamske zajednice su naveli da su organizacije, pojedinci, pa čak i televizije, "kakav je nedavni slučaj Face TV-a, uzele sebi za pravo da ubiru i distribuiraju zekat", koji se može uplaćivati samo IZ. 

"Ti si juče učinio potvoru na nas ,na kraju Ramazana, laž da “ubiremo” zekat! I to samo zato što je jedna gospođa-hanuma odlučila da preko Face-a, javno, transparentno podijeli svoj novac za obrazovanje mladih, najugroženijima, borcima, djeci, bolesnima o čijoj smo hudoj sudbini izvještavali javnost i što smo javno objavili! Nikakav zekat mi ne 'ubiremo'. Ovo je jedini slučaj u kojem smo ispunili želju jednoj dobroj osobi koja je podijelila svoj novac (i odmah otišla na operaciju u bolnicu) i to javno objavili. Jedini slučaj", naveo je Hadžifejzović.

Upitao ga je i je li Rijaset ikada javno objavio koliko novca je “ubrao” od zekata i kome ga je podijelio, darovao? Koliko siromašnih, jetima-siročadi, boraca, nezaposlenih, napuštenih, ugroženih je dobilo koliko od “ubranog? NIKADA to niste objavili! Koliko ste uopće (milijuna) “ubrali”, napisao je Hadžifejzović.

 

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna