Smeta li vam što živite pokraj stadiona

Znate sigurno onaj vic - smeta li vam što živite pokraj stadiona - ne smeta ne smeta ne smeeeetaaaaaaa!!! Nekako tako bi se moglo odgovoriti i na pitanje smeta li nam što živimo u BiH, koliko se na naše duševno i tjelesno zdravlje odražava življenje u ovakvoj zemlji, i primjećujemo li uopće ikakve smetnje ili ćemo odgovoriti da ne smeta, ne smetaa, ne smetaaa...

 

 

Piše: Kristina Spajić-Perić/Republikainfo.com

 

 

Bez ikakvih vidovnjačkih talenata već je sada, na pragu 2018. izvjesno da nas očekuju dodatna poskupljenja i zaduženja, dodatno manipuliranje masama budući da je to i godina u kojoj se vladajući bore za još četiri godine vladanja.

Očekuje se da će se broj nezaposlenih smanjivati, ne jer su otvorene nove tvornice širom BiH, nego što će se naši nezaposleni nastaviti zapošljavati širom EU.

Očekuje se i da će narod nesvjestan svoga života i stadionske buke ponovno zaokružiti ista imena na izbornim listama, iste one ljudi koji već godinama rade samo za sebe. Očekuje se u 2018. isto, a možda i dozu gore, upravo jer je godina izborna. Pa kome smeta neka smeta, a kome ne smetaa, neka ne smetaaa.

Redovito se redakcije krajem godine bave analizom događaja koji su obilježili godinu na izmaku. Redovito i političari organiziraju domjenke na kojima se hvale učinjenim u minuloj godini, pa se pametan čovjek tu osjeti kao u nekom paralelnom univerzumu, sa zaključkom da se 'pametan uvijek stidio onoga čime se budala ponosi'.

Kada je u pitanju BiH može se reći da privodimo kraju još jednu godinu u kojoj je sve ostalo isto. Isplivale su brojne afere, sankcioniran nije nitko, osim možda indirektno onih koji su o aferama govorili i pisali.

Poslove i novce dobivali su podobni, u zemlje EU-a odlazili su sposobni. Ništa manje ne treba očekivati ni naredne godine, osim da će nam svima to malo možda početi smetati.

Uprkos stadionima i zaglušujućoj buci, svim poštenim ljudima želim godinu napretka, obilije zdravlja i nutarnjih radosti i svakako da se okruže ljudima koji ih čine i boljima i poletnijima i sretnijima.

Želim i da vam egzistencijalni minimum osiguraju oni koji na račun nas imaju maksimum. Mrvicu posla, redovitu plaću, plaćene režije i rate. I da navijate za sebe.


 

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna