Kad srce priča

Srce stvara najjače elektromagnetsko polje u tijelu. Ono je oko 60 puta veće od moždanih valova mjereno u amplitudama. Ovo moćno elektromagnetsko polje, može se detektirati i mjeriti i nekoliko metara udaljeno od fizičkog tijela.Piše: Dubravka Mijatović, integrativna terapeutkinja/Republikainfo.com
Fotografija: Goran Primorac
 

Naš život su otkucaji. Neprestana pulsacija u savršenoj harmoniji s vlastitim ritmom. Svaki otkucaj srca je potvrda života iznova.
I opet.
I iznova.

Srce je najveća institucija čija je zakonitost i to jedina, "život iz srca". Ono što srce osjeti, cijelo tijelo spontano i pokaže.
 
Doživljavate li sebe i svoj život kroz srce? Dozvoljavate li to sebi?
 
Dozvoljavate li sebi skok u vis kad krene navala radosti? Smijeh koji grči trbuh i prelazi u vrištanje kao neodoljiv zvuk koje nikakav glazbeni hit ne može nadmašiti, a istovremeno je oborio s trona ozbiljnosti sve prisutne. Dozvoljavate li to sebi? Ako jeste, onda kušate najslađe plodove života.
 
Kad srce priča vi osjećate i imate nježnost, smiraj i toplinu. Osjećate veličanstvenost u dječjem pogledu, primjećujete posebnost i ljepotu apsolutno svake osobe. I pritom znate da svojim postojanjem daje baš ono što je potrebno. Kao što znate da ste i vi neizmjerno potrebni.

Kad možete biti ganuti do suza i kad nekome možete reći "ti si izuzetna osoba".. vaše srce priča.

Ono što ste vi, autentični, u vlastitom šarenilu boja vaše kreacije je ljubav. I ona prepoznaje ljubav u meni i u tebi. Jer je sa istoga mjesta. Ona povezuje, razumijeva i širi naše postojanje.
I tu priču opet priča srce. Jer sve to ne možeš doživjeti i izvesti umom nego tijelom koje predvodi srce.

Shvaćate li to?
 
"Kćeri, sine,  sretan sam što ste tu! Tako priča otvoreno srce. I onda se događa eksplozija rasta, unutarnjeg dobra, povjerenja u sam život. Tada mirisno zračite. Vi ste odjek vašeg srca. Ali slobodnog srca koje ne sputavate u performansu svog života.
 
I kad noć počne grabiti svoje najdublje tišine, naša srca i dalje kucaju. Grad spava ali srca i dalje pričaju.
I zato u ovom trenutku sebi, unutar sebe, kaži "volim te".
 

 

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna