Srebreničko polje strave, nekad topovima danas laptopovima

Da je stotine novinara pokušalo nagrditi Veselina Gatala, ni u ludilu im ne bi uspjelo, kao što to on sam sebi učini.

Opširnije...

Kuća mu gori, a Hrvat se češlja

Da se Hrvati u BiH zanimaju jedni za druge onoliko koliko jedni druge opanjkavaju, sve bi očito bilo drugačije. A ovako "nevidljiva ruka" konstantno zapušava usta svim "slobodoumnima" u slučaju kada se, možebitno, zlo sruči na tog Hrvatića.

Opširnije...

Samo šuti

Razmišljam baš intenzivno ovih dana što je to tišina, odnosno šutnja. Je li šutnja zlato ili je možda najjeftinije šutjeti, što su ljudi koji ne znaju šutjeti, jesu li oni pametni ili budale, te koje su sve vrste šutnje.

Opširnije...

Kako mogu biti OK s tobom, ako sa sobom nisam?

Već, čovječe povuci se u svoju nutrinu i kreni polako, lagano. Ako po prirodi nigdje ne pripadamo, onda tu i ne pripadamo ali smo trenutno iz nekih razloga tu jer trebamo nešto riješiti, raskrstiti, poravnati itd. pa ćemo se potom gibati ka našem prirodnom teritoriju i tu bivati i iz njega živjeti!

Opširnije...

MARIN JE CAR – Zašto je naš samo kad pobjeđuje?

KAD MARIN Čilić sutra (nedjelja, 16. srpnja) izađe na centralni teren u finalu najvećeg turnira na svijetu protiv najvećeg igrača svih vremena, i dalje će biti onih koji će navijati za Rogera Federera, jer Čilić je Bosanac, Hercegovac, ili što već. Ali ne, naš nije. A Federer je, naravno, legenda.

Opširnije...

Čovićevo ‘pantokratorstvo’ u Zubakovoj interpretaciji

Nisam dovoljno ni upućen ni mudar da bih procijenio naum predsjednika Glavnog odbora nedavno osnovane Hrvatske stranke BiH, zapravo još jednom transformirane Nove hrvatske inicijative Krešimira Zubaka, da se u utrci za budućeg člana Predsjedništva BiH  iz reda hrvatskog naroda pokuša s kardiologinjom iz Mostara, dr. Dianom Zelenikom iz HDZ 1990, niti se kao profesor politologije bavim kadriranjem u političkim strankama. Svakom politologu, međutim, u vezi izbora članova Predsjedništva BiH i izbora u domove i vijeća naroda nameću se silna pitanja koja se tiču konstitucionalnog redizajna i, posebice, Izbornog zakona, na koja nema lakih i brzih odgovora.

Opširnije...

No comment.

Mirotvorac

Top teme

Trach

Promo

Kolumna