Topić na predstavljanju knjige 'Pismo' akademika Akšamije: Nema svetog rata, samo sveti mir

Tko god čini dobro, on je Božji i on je pravi vjernik. U tome smislu treba pomagati  gradnju „tuđih“ bogomolja, čestitati i posjećivati jedni druge barem za velike blagdane, naši fakulteti trebaju organizirati još više zajedničkih skupova, kulturna društva  još više organizirati manifestacija gdje nastupaju pripadnici svih vjera. Nijedan pojedinac ne može promijeniti cijeli svijet i riješiti sve probleme, nije to uspio ni Obama, ali palimo i najmanje svjetlo da bude malo manje mraka u ovome svijetu.

Opširnije...

Zaslužuje li narod vlast kakvu bira?

Narodu ove zemlje svakodnevno se serviraju priče o njezinoj evropskoj budućnosti – i prirodnom pravu njezinih građana da budu dio velike evropske obitelji. Tom vrstom priče šamaran je siroti svijet i nedavno, u vrijeme sarajevskog samita zemalja zapadnog Balkana. Je li, međutim, s vlašću kakvu ova zemlja ima, te praksom i vrijednostima koje ona isijava, takva budućnost realna? Pita li se, recimo, mene, ni slučajno.  Potpuno suprotno, u tim uvjetima evropska budućnost može biti samo sanak pusti.

Opširnije...

Gdje završava Crkva, a počinje politika u BiH

Pun 'autobus' novinara stigao je u mostarski Ordinarijat očekujući ovaj put snažan osvrt biskupa na aktualno iseljavanje vjernika, jedinstveno i zajedničko pismeno il usmeno stajalište o budućnosti zemlje i katolika Hrvata – no ništa – muk. Vojni ordinarij Tomo Vukšić reče da je stajalište biskupa, a složio se s njime/a i apostolski nuncij u BiH, da crkveni ljudi nisu 'stratezi političkih rješenja'.

Opširnije...

"Državljanin Hrvatske" i poticanje čitateljske publike na međunacionalnu mržnju

Time mediji, koji kao „slave“ multietničnost, antifašizam i objektivnost, ni trenutka ne troše na provjeravanje okolnosti događaja, tj. da li je oskvrnuće napravljeno namjerno ili ne, niti brinu o sintagmi hrvatski državljanin.

Opširnije...

Neslavna šutnja Europljana

Koliko će Europska unija još dopuštati da je Ankara provocira, prije nego što se zemlje članice dogovore o zajedničkoj reakciji? Kap je odavno prelila čašu.

Opširnije...

Europa, Turska i mi: Lako je tuđim (našim) genocidom Evropu mlatiti!

Jasno je s kojim se ciljem, ali ne znamo s kojim pravom se tragedija Bošnjaka u Srebrenici upreže i koristi u propagandističku operaciju čiji je konačni cilj da ozakoni autokraciju jednog populističkog lidera u Turskoj?! Zašto mu je dopušteno da ubijenim Bošnjacima u Srebrenici lupa po Evropi, koja je tokom agresije na BiH primila više muslimana nego što ih je pobjeglo u Tursku od užasa u okolnim zemljama?!

Opširnije...
No comment.

Europski put

Top teme

Trach

Promo

Kolumna