Komšić je karikatura građanske BiH

Zašto svako kome je imalo stalo do Bosne i Hercegovine, a pogotovo multietničke i građanske Bosne i Hercegovine, ne bi trebao glasati za Željka Komšića. Ako Komšić pobijedi, to će biti tragično najviše iz razloga što će pokazati da je građanski orijentirani dio biračkog tijela politički nesvjestan, dezorijentiran i, u konačnici, nepismen. S takvim građanima, neće biti građanske države, a svaki pokušaj njenog stvaranja bit će s pravom proglašen utopijom.

Opširnije...

Svećenikova djeca

Malo razmišljanje o jednom podravinskom i svehrvatskom šoku

Opširnije...

Špirić i njegova družina eklatantan primjer tranzicijskih tajkuna

Ipak se kreće. Bosanskohercegovački kaos, očito je, netko motri  sa strane, budući da to neće ili nisu u stanju valjano obavljati naše državne institucije. Markiran je još jedan politički kapitalac. Ali, na svu žalost, ne učiniše to naše  službe nego SAD. Dakako, riječ je o Nikoli Špiriću, zamjeniku predsjednika SNSD-a i visokom Dodikovom dužnosniku koji je do jučer, između ostalog,  bio zadužen i za nadzor Obavještajno sigurnosne agencije u BiH (OSA).

Opširnije...

O Uzdolu samo o godišnjici

"Pravde nema, ali ima li života Uzdolu"!? pitala sam se prošle godine u jednom tekstu. Gotovo ga se i ove godine može prepisati. Moći će i dogodine, i prekogodine, jer malo se toga mijenja. Pravde još nema, a života na Uzdolu, pomalo, hvala Bogu ima.

Opširnije...

Kažu mi – sramota s onu stranu. A, s ovu fešta kako i dolikuje

No, sramota bi bila da je Hrvatska pobijedila ovako jaku Španjolsku isto kao što je sramota što je izgubila u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji od Francuza.

Opširnije...

Novi predizborni cirkus i novo prodavanje „rogova pod svijeću“

U zemlji, u kojoj je skoro 3% stanovništva bukvalno nepismeno, i u kojoj je, prema najnovijim mjerenjima, životni standard ispod onog iz 1989. godine, otpočela je još jedna predizorna trka za fotelje u vlasti. Podaci, s kojima se u nju ulazi, zapanjuju – i mimo svake su logike. Narod nam, da ne idem dalje, iz dana u dan curi – samo u ovoj godini ih je s kartom u jednom smjeru zdimilo 18 tisuća – a broj birača prema službenim podacima neumoljivo raste. Pravo izlaska na naredne izbore je, čitam, ostvarilo gotovo pa 3.5 miliona građana – preko milion više nego, recimo, 2004. godine. Odakle izviru sam Bog zna. Jer, u stvarnosti ih nema.

Opširnije...

No comment.

Pod Lupom

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna