Uvijek se vraćaš sebi

Kad uvidiš da se nakon svakog događaja i doživljaja u svom životu, moraš vratiti sebi i susresti se sa sobom, upravo će to stanje koje zatekneš unutar sebe, biti pokretač ili stagnator osobne transformacije. Uvijek se vraćamo sebi jer i ne možemo nigdje drugdje.

Opširnije...

Kostur sa naslovne strane

Zapanjila sam se. Jedna od tri najbolje hrvatske teve voditeljice već mjesecima ne silazi sa naslovnica ženskih časopisa jer je najzad postala \”normalna\”. Presretno izjavljuje kako nakon tko zna koliko godina može na sebe navući suknjicu koju je nosila u osmogodišnjoj školi.

Opširnije...

Koja je razlika između žena koje brišu prašinu i žena koje podižu prašinu?

Za sebe mogu reći da pripadam onoj skupini žena koje dižu prašinu. Sjećam se kao mala moj otac je znao komentirati da sam previše svoja, tvrdoglava, nagla i brzopleta i da bi me to moglo koštati u životu.

Opširnije...

30 godina od pada Berlinskog zida

Onog dana kada je u Berlinu prije 30godina pao zid, ja sam bila na drugom kraju svijeta, u svom uredu u Njemačkoj ambasadi u Bangkoku. Iznenada je moj tadašnji ambasador otvorio vrata i uzbuđeno izvještavao o dešavanjima u našoj domovini.

Opširnije...

Na pauzi između ili u razgovoru sa bistom

Niko i nikada se na ovom našem balkanskom prostoru nije mrzio niti će itko ikad skupiti toliku snagu da mrzi bilo koga ili bilo što kao što se skuplja snaga kada je u pitanju oblikovanje mržnje koju treba uputiti prema piscu.

Opširnije...

Ovakvo Predsjedništvo BiH je lakrdija

Predsjedništvo BiH je, po međunarodnim standardima, čudna i komplicirana tvorevina. Mnoge zbunjuje, dok je nekim važnim bivšim diplomatima smiješno da postoje ‘tri predsjednika’. Međutim,  to je stvarnost u duboko podijeljenoj zemlji kakva BiH nažalost jeste.

Opširnije...

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna