Od komunista, kardinala do kolumnista...nek' ste se probudili

Glavna tema ode narod, odoše mladi, bijela kuga pogodila cijelu BiH. Pišu pretezno oni što nisu otišli,vec se jednom rukom drže za ono što imaju, a drugom pišu svoja mišljenja o razlozima odlazaka.

Opširnije...

Vladika Grigorije napisao je znakovitu kolumnu i iznosi pragmatičan stav da je vrijeme za priznanje Kosova?

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije na svom blogu napisao je znakovitu kolumnu 'Oči širom otvorene' u kojoj piše o kosovsko-metohijskoj krizi, ali i postavlja neizravno pitanje je li vrijeme da Srbi konačno pogledaju istini u oči i pomire se sa samostalnošću Kosova i krenu dalje? Njegova kolumna još više dobiva na aktualnosti u svjetlu ubojstva čelnika kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Opširnije...

Zanimanje Komšić

Nekadašnji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, najavio je kako će se ponovo kandidirati za člana Predsjedništva BiH. Kroz osam godina njegovih prošlih mandata, od 2006. do 2014., puno svjesniji i pozvaniji od mene (mada su bili rijetki) pisali su analize Komšićevog političkog djelovanja, njegovih kvaliteta i posljedica. Priznajem, u to vrijeme sam – dijelom kao slijepi patriot, dijelom vodeći se onom „neka je bilo tko, samo da nisu Čović i HDZ“ – podržavao Komšića i glasao za njega, pa su mi i te analize i osvrti izlazili na drugo uho.

Opširnije...

IN MEMORIAM: PREDRAG LUCIĆ Scenu je napustio jedan od njenih najživljih i najomiljenijih aktera, čovjek koji je do majstorstva doveo poetiku apsurda

U srijedu u ranim jutarnjim satima u Splitu je u 54. godini života preminuo Predrag Lucić - novinar, satiričar i pisac, kolumnist „Novog lista“, te osnivač i prvi urednik „Feral Tribunea“. Nakon kratke i neizlječive bolesti, hrvatsku je medijsku i kulturnu scenu prerano napustio jedan od njenih najživljih i najomiljenijih aktera, čovjek koji je do majstorstva doveo poetiku apsurda, te razobličavao ideologije onim oruđem kojim se ideologije najefikasnije demontiraju- a to je oruđe bio humor.

Opširnije...

Imamo li, ne činimo li ništa sami, pravo na upiranje pogleda i u Svevišnjega?

Na isteku 2017. mnoge je zanimalo što mislim čemu se, u godini u koju ulazimo, možemo nadati? Svaki put i svima sam odgovarao da sve upućuje kako bi godini koju ostavljamo, kakva god da je bila, mogli čak i aplaudirati. Koliko sam ozbiljno shvaćan, ne znam. Ali znam da se, što se mene tiče, nisam šalio. Naprotiv.

Opširnije...

Glasnik Hoyt Yee i balkanska posla

...kroz formulaciju o korumpiranim političarima u BiH poslan je jasan signal da za američku stranu Dragan Čović nije igrač za budućnost, pa bi se i hrvatska politika trebala tome prilagoditi ako želi imati utjecaj na rasplet u BiH i zaštititi sigurnost svojih granica. Ne prepozna li ove poruke, Hrvatskoj bi se moglo dogoditi da umjesto ključnog partnera postane moneta za potkusurivanje: preko koje će Aleksandar Vučić dogovarati europski put Srbije, Bakir Izetbegović ili njegov nasljednik dogovarati ozakonjenje bošnjačke dominacije i progon Hrvata iz BiH, Miroslav Cerar ili nasljednik dogovarati razgraničenje u Piranskom zaljevu. A hrvatski državni vrh postati zaklon hrvatskoj korupcijskoj hobotnici, koja pere ruske dolare (ras)prodajući hrvatsku budućnost.

Opširnije...

No comment.

Odlazak

Top teme

Trach

Promo

Kolumna