Kako je Vučić uz pomoć ‘duhanske mafije’ postao gospodar Srbije

Konzervativna Srbija koja još uvijek nosi epitet ili brend ‘LOŠIH MOMAKA’ iz balkanskih ratova devedestih, u kojoj popovi vrlo konzervativne Srpske Pravoslavne Crkve vode ako ne glavnu, a ono vrlo važnu riječ, bira jednu mladu ženu, javno deklariranu lezbijku, za svoju moguću i buduću premijerku.

Opširnije...

Živi li se od rada, ili od zarade

"Ne živi se od rada, nego od zarade", reče mi nedavno jedan prijatelj komentirajući opće stanje našeg društva, u kojem ponajviše zarađuju oni koji najmanje i rade. Oni koji pak rade, pa i fizički, zaraditi nikada neće za normalan život.

Opširnije...

Zašto je Mlinarević-Sopta nepoželjna na Gradskom bazenu

Godinama me pitaju šta me to još drži ovdje. I kako to da živim ovdje gdje živim. Kroz godine sam odbila i sjajne prilike za posao i preseljenje s adresama po cijelom svijetu. Razmišljala sam da je lako otamo negdje srati o ovome ovdje, a da je živjeti ovdje, živeći kritizirati ono loše, doprinositi boljemu i pokušavati popravljati ovaj kaos daleko veći izazov, i za život, i za obraz.

Opširnije...

Bošnjak: Treba mijenjati Izborni zakon, ali i – glave

Dosadnim i unjkavim glasom, pravolinijskim tonom s izraženim svečanim dionicama, Mate Granić nam je te hladne februarske noći pojašnjavao sadržaj papira kojim je povremeno mahao ispred noseva nas „malih, sitnih oporbenjaka“, nedostojnih bilo kakve ekskluzive, nekmoli one koju će nam koji sat kasnije, doduše tek u naznakama, podastrijeti.

Opširnije...

U BiH država, ako je po statistikama, može bez vlasti – bez državne mafije ne

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD, čitam, uputi vrlo jasno upozorenje kako njegova zemlja neće dopustiti pojedincima ili strankama „da destabiliziraju BiH i stvaraju dublje podjele i nestabilnosti, kao i tenzije među narodima“. I, da se ne bi spekuliralo, pojasni i zašto – jer se svaka nestabilnost u BiH „kosi s interesima SAD“, a njihov je zadatak „vlastite interese zaštiti“. Pri tome, da ne bi bilo dvojbi, takvu politiku su, doda američki dužnosnik, spremni poduprijeti „ne samo riječima, već i akcijama“.

Opširnije...

Prodane ljudske duše

Sve više sam uvjeren da nedavni naslov moje kolumnie ‘Sve za vlast, vlast nipošto’ ima smisla i da je većina političara spremna mijenjati svoje svjetonazore i političke opcije samo kako bi opstali na vlasti.

Opširnije...

No comment.

ZAŠTO HRVATI ISELJAVAJU?

Top teme

Trach

Promo

Kolumna