Nije problem u minornom Šešelju, pa ni Vučiću, nego u neodustajanju od ideje širenja srpskog životnog prostora

Relativizirajuće reakcije pokazale su da se tu, nažalost, radi i o pravoj politici, ne samo o ispadima morbidnog ekshibicionist.

Opširnije...

Drugarice i drugovi, ovo je pobjednik ratifikacije IK!

Kad je Sabor izglasao ratifikaciju Istanbulske konvencije, uslijedilo je opće oduševljenje na Facebook stranicama raznih (ne)vladinih udruga i medija koji su tjednima prije toga vodili žestoku kampanju politike identiteta, a kao glavnog (i jedinog) neprijatelja svoga cilja uvijek su navodili Katoličku crkvu i kler.

Opširnije...

“Novi” predsjednik Crne Gore i kratki presjek njegove fascinantne kriminalne biografije

Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori je pobijedio vječni vođa ove male balkanske zemlje, kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. Čovjek koji je Crnu Goru uveo u demokraciju, slobodu i neovisnost, ugurao je u NATO pakt i čvrsto korača ka Europskoj uniji, na predsjedničkim izborima je osvojio 53,8 posto glasova, priopćio je Centar za demokratsku tranziciju, prenose agencije.

Opširnije...

Sarajevo – grad koji trpi

Sarajevo 6. travnja proslavlja svoj Dan. Otvorena je Trebevićka žičara kao posljednji obnovljeni simbol Grada. No, tu su još svježi znakove poslijeratnoga nasilja koje se i dalje nastavlja.

Opširnije...

Obračun s etnokleptokracijom je uvjet i svih drugih društvenih promjena

Tariq Ali, ikona britanske ljevice i jedan od najznačajnijih ljevičarskih intelektualaca suvremenog svijeta prije sedam-osam godina, tijekom posjete nekima od zemalja s prostora bivše Jugoslavije izjavi kako su političari gotovo svugdje na Balkanu potpuno beskorisni. I kako se ponašaju na način koji je za svodnike – nije lapsus, za svodnike reče Ali – i inače karakterističan.

Opširnije...

Kako religija i politika nagrizaju i sebe, i društvo

Odnos religije i politike, njihovog sukoba, suradnje ili prožimanja jedan je od kompleksnijih, duboko dalekosežnih i odlučujućih odnosa u oblikovanju društava, posebno na područjima koja su prošla kroz naglu tranziciju sustava uređenja i vrijednosti uz ratne sukobe, razaranja, zločine, progone i tranzicijske anomalije, kao što su ona bivše Jugoslavije.

Opširnije...

No comment.

Krive drine

Top teme

Trach

Promo

Kolumna