Milorad Dodik: Obrana i posljednji dani

Nepoštivanje presuda Međunarodnog suda pravde, ma kakve da su, ma protiv koga da su, i ma koliko one često ne zadovoljavaju pravdu do kraja – ali su presude međunarodnog prava – znači da njihovi inspratori i provoditelji već ulaze u sferu anarhije, hajdučije, dovodeći vlastiti narod u opasnost od međunarodne izolacije.

Opširnije...

Hrvati su taoci uhljebničkih lobija koji imaju samo dva cilja: zabrani i kazni

Popularnom srpskom pjevaču Bajagi otkazan je koncert u Karlovcu nakon što su se pobunile lokalne braniteljske udruge. Navodno je 1994. godine, za vrijeme okupacije dijela Hrvatske, pjevao u okupiranom Kninu. I opet navodno, tamo je pjevao neke "četničke pjesme".

Opširnije...

Novo predizborno slavljenje gospodara rata

Depopulacija je, ako je vjerovati objavljenim podacima, sve opasniji neprijatelj BiH. Ne tako davno pisah o razmjerima negativnog prirodnog priraštaja na prostoru Federacije. Prije koji dan, međutim, do ruku mi dođoše i podaci iz RS-a – koji su isto toliko, čak i značajno više upozoravajući. Demografsko kopnjenje u tom dijelu zemlje, naime, nastavlja se i u ovoj godini, čak i ubrzanijim tempom u odnosu na vrijeme godinu dana ranije – kada je, na njezinu kraju, obratite pažnju na cifre koje govore same za sebe, broj umrlih bio za gotovo 65% veći od broja novorođenih.

Opširnije...

Što znači redukcijski slogan "ili građanska BiH, ili građanski rat"?

Ovih dana je "ljudska glupost" pobijedila i definitivno u BiH, jer je i iz daljine od dvije tisuće kilometara vidljivo da su u BiH na svim stranama pobjedu odnijeli i licemjerje i hipokrizijski moral.

Opširnije...

Emotivnost - hrvatski brand ili najslabija točka?

Na fejsu mi je iskočio sponzorirani članak Večernjeg lista pod naslovom "Rusija i Oliver brendiraju nas kao emotivnu naciju". U njemu je autor slavio kolektivnu emotivnost koju su Hrvati kao nacija iskazali povodom nekoliko recentnijih događaja, uzdižući obilje emocija uz koje je Oliver Dragojević ispraćen s ovog svijeta, kao i "iznimne emocije" kojima je taj popularni umjetnik obogatio hrvatski narod.

Opširnije...

Prekomjerni turizam je rastući globalni problem

Ljetni praznici u punom su zamahu, kao i prosvjedi protiv prekomjernog turizma (overtourism, op. prev.) koji su još jednom započeli u brojnim popularnim europskim turističkim odrednicama.  Prekomjerni turizam stoga i nije neki novi problem.

Opširnije...

No comment.

OVDJE JE

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna