Djece sve manje: 500 nastavnika tehnološki višak

Odlazak građana "trbuhom za kruhom" izvan BiH već odavno otkriva posljedice. Jedan od segmenata gdje se to najviše primjeti je obrazovanje. Najalarmantnija situacija je u gradovima Bosanske krajine, a prema podacima do kojih je došao Klix.ba tehnološki višak u obrazovanju je gotovo 500 nastavnika.

Opširnije...

Toplinki val nad Europom

Kratak, ali snažan toplinski val zahvatio je u utorak sjeverozapadnu Europu pojačavajući strah od još veće suše, a rekordna temperatura izmjerena je u francuskom gradu Bordeauxu.

Opširnije...

Srebreničke žrtve bez obeštećenja

Nakon što je Vrhovni sud Nizozemske presudio, da je zbog odgovornosti svojih vojnika Nizozemska dužna isplatiti odštetu za 350 obitelji žrtava u Srebrenici, postavlja se pitanje što je sa ostalih 8.000 žrtava?, piše Deutsche Welle.

Opširnije...

Akcija u Lukavcu - U BiH uhićen indijski kralj čelika, optužen za pranje novca i organizirani kriminal

Britansko-indijski milijarder Pramod Mittal uhićen je danas na području općine Lukavac, saznaje Dnevni avaz u Tužiteljstvu TŽ, koje je izdalo nalog za njegovo uhićenje.

Opširnije...

MOŽDA BUDE I "GRUPNOG SEXA" U INTERESU BiH Čović: Između SDA i HDZ-a ima kemije, kao i HDZ-a i SNSD-a

"Što se tiče uspostave vlasti, čini se da je došlo vrijeme da predstavnici dvije stranke u Mostaru sjednu i dogovore funkcioniranje toga što je dio izvršne vlasti. Po nekoj inerciji vjerojatno su imali jednu šutnju prateći što mi radimo na višim razinama", kazao je Dragan Čović nakon sastanka u utorak sa Bakirom Izetbegovićem, javlja N1.

Opširnije...

TUŽITELJSTVO I OBRANA ISTOG STAVA Od izručenja Zdravka Mamića Hrvatskoj za sada ništa; Mamić predsjednika vrhovnog suda nazvao korumpiranim

Pred Sudom BiH održano je ročište o zahtjevu hrvatskog Ministarstva pravosuđa za izručenje bivšeg Dinamova čelnika Zdravka Mamića. Nakon ročišta, Mamićev odvjetnik Zdravko Raić izjavio je kako odluku o izručenju očekuje za desetak dana. "Tužiteljstvo BiH dijeli stav obrane da nema uvjeta za primjenu ugovora o izručenju jer je on potpisan 2012. godine, a počinjenje djela se dogodilo između 2004. i te 2012. godine", rekao je Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić nakon ročišta. Objasnio je da je sudac dao svoje mišljenje koje će potom ići do sudskog vijeća koje će onda, kroz desetak dana, donijeti odluku".

Opširnije...

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna