Čovićeva kuća u Zaostrogu ponos 'cilog mista'

Nova kuća obitelji predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića posljednjih je dana top tema u bh. medijima. Bilo je različitih navoda i komentara, ali i pitanja o porijeklu imovine, dozvolama, tome kako je izmješten tok rijeke Radobolje itd. Čović je jučer kazao kako je sve u vezi te kuće  potpuno transparentno i dokazivo, te kako ga se samo želi zaplašiti.

 


“Moja obitelj i ja napravili smo plan što ćemo raditi u idućih 10 godina i kako ćemo se ponašati, kako bi sebe pripremili za jedno drugo, mirnije razdoblje života”, kazao je Čović. Uz to je obrazložio kako je prodao stan i digao kredit kako bi počeo graditi grandioznu hacijendu u mostarskim barama.
Nakon ovih Čovićevih izjava prisjetili smo se kako je u posjedu obitelji Čović bila i kuća na Jadranu, točnije u Zaostrogu. Dnevni list je prije nekoliko godina, tragajući za imovinom jednog od najmoćnijih političara u BiH, otkrio da je kuća na moru uknjižena kao vlasništvo Čovićevog rođaka. Na slikama iz 2009. vidi se prosječna kuća na kat za koju je tada sarajevskoj obitelji isplaćeno 320.000 eura. Kupoprodajni ugovor radila je odvjetnica Bernardica Čović, inače supruga Dragana Čovića.
Kada smo nedavno posjetili Zaostrog, nismo mogli pronaći istu kuću iz jednostavnog razloga što je bila za ne prepoznati. Stoga smo pitali mještane ovog malog primorskog mjesta znaju li posjeduje li tu Dragan Čović vikendicu. Troje sugovornika potvrdilo je da Čović ima kuću u Zaostrogu i pokazalo nam gdje se nalazi. No najslikovitija je bila starija susjeda obitelji Čović.
“Ajme, kako neću znati, pa to je najljepša kuća u cijelom mjestu”, odgovorila je mještanka na pitanje 'Znate li gdje se nalazi kuća obitelji Čović' i odvela nas točno pred kuću.
Tamo smo zatekli impresivno zdanje obloženo u kamenu. Vila s nekoliko katova doista je jedna od najljepših u Zaostrogu, a možda i na Makarskoj rivijeri.
Ima nekoliko katova, garaže u prizemlju. Od mora ih dijeli samo cesta. Kada je prijeđu, odmah su na plaži.
“Dragan Čović je jedan simpatičan i pristupačan čovjek. Ima najljepšu kuću, a i on je lijep”, pričala je susjeda. Mještani kažu kako obitelj Čović ne boravi često u toj kući, ali kako imaju ljude koji se o njoj brinu.  Kolika je sada vrijednost vile na moru obitelji Čović, nezahvalno je procjenjivati, ali je sigurno da se radi o višemilijunskoj vrijednosti.

Vila na Barama

Lider HDZ-a BiH u Novu godinu ušao je u novoj kući. Izgradnja doista velebnog zdanja, koje se prostire na parceli površine oko 2000 četvornih metara u mostarskom naselju Bare, završena je nedavno, a Čović se s obitelji navodno uselio pred Božić. Čovićev grandiozni objekt sastoji se od dva dijela i nalazi se tik uz Radobolju te šetnicu od koje je dijeli zid i ukrasni borovi dugački oko 200 metara. Ispred kuće se vidi i osiguranje na koje po zakonu ima pravo s obzirom da je dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a i pojedini mediji nedavno su objavili kako je Čoviću nekoliko puta prijećeno. (izvor: dnevni-list.ba)

Komentari:

No comment.

Mačke u frižideru...brrr

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna