Nestao akademik Sulejman Redžić

Akademik prof.dr. Sulejman  Redžić nestao je 7. siječnja, a pripadnici sarajevskog 'Kluba spasitelja 2000' danas su počeli pretraživati korito Miljacke i prostor oko rijeke.

 


Kako doznaje Agencija FENA, od sutra počinje opsežna pretraga područja Miljacke i Trebevića te drugih  lokaliteta za koje se pretpostavlja da bi mogli biti tereni na kojima se akademik Redžić kretao obzirom na njegov profesionalni angažman botaničara.

Profesor Redžić je šef katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje vodi i Centar za ekologiju i prirodne resurse i  predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca 'Krug 99'.

Akademik Redžić (59), kako piše portal Doznajemo.com, nestao je prije nekoliko dana u Sarajevu, i od tada mu se gubi svaki trag, potvrdila je za taj, Redžićeva supruga Amira.

"Prijavili smo nestanak, i svi su uključeni u potragu. Uz Božju pomoć nadamo se da će biti pronađen", kazala je gospođa Redžić. Svi koji poznaju ovog vrhunskog intelektualca nadaju se najboljem ishodu ovog slučaja.

Kako se doznaje Redžić se prije nekoliko iz svog doma na Bistriku uputio u šetnju i nije se vratio. Pretpostavlja se da je krenuo u pravcu Trebevića, a strahuje se da mu je pozlilo, budući da već duže vrijeme ima problema sa srcem. Nestanak je službeno prijavljen 7. siječnja.

Republikainfo.com podsjeća da je početkom veljače prošle godine Redžović suspendiran i otpušten s Farmaceutskog fakulteta.

"Grubo sam suspendiran i otpušten s Farmaceutskog fakulteta gdje sam radio kao profesor i ni dan-danas nemam mogućnosti pristupa profesorskoj katedri za kojom sam bio od 1979. Suspendiran sam jer nisam htio upisati prolaznu ocjenu sinu dekanice Elvire Kovač Bešović, unatoč tome što sam s njom imao korektnu suradnju. Prema obrazloženju koje sam dobio, poslovna suradnja sa mnom je prekinuta jer nisam kompatibilan za profesorsko mjesto i nisam se redovito odazivao na njezine pozive na sastanke”, tada je razočarano kazao u izjavi za medije akademik Redžić.  /republikainfo.com/

 

 

Komentari:

No comment.

Mačke u frižideru...brrr

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna