TKO JE ODGOVORAN Kamere na mostarskoj vijećnici nisu snimile pucnjavu i miniranje

I dok policija i dalje traga za počiniteljem ili počiniteljima miniranja spomenika pripadnicima Armije BiH na vidjelo isplivavaju neobjašnjive činjenice. Jedna od njih je i ta da su kamere na mostarskoj vijećnici samo "šminka".

 Naime, snimci s kamera video nadzora, a koji se mogu upotrijebiti u istrazi i pronalaženju počinitelja u vlasništvu su JP MO Parking.  S druge strane, iako je objekt Gradske vijećnice opremljen kamerama za video nadzor one nikada nisu ni bile u funkciji i za sada su tu samo "zbog šminke". Također, ni sami objekt, zgrada Gradske Vijećnice nije u posjedu Gradskog vijeća Mostara, iako je vijećnica prošle godine svečano otvorena.

"Gradsko vijeće nikada nije došlo u posjed objekta Gradske vijećnice niti je bilo službene primopredaje ključeva. Idanas se Gradsko vijeće nalazi na "rezervnoj" adresi. Objekt još nije tehnički provjeren i nismo u posjedu ključeva Vijećnice", za republikainfo.com potvrdio je Mustafa Alendar, glasnogovornik GV-a Mostara.

Inače, za objekt Vijećnice Gradskog vijeća Mostara odgovorna je Gradska uprava Mostara, točnije Odjel za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo s načelnikom Predragom Šupljeglavom, a koji izbjegava javljanje na telefonske pozive, kako na radno mjesto, tako i putem mobitela.

Objekt mostarske Vijećnice ima svog portira koji radi do 16 sati i nakon toga prestaje "cjelokupan društveni život" Vijećnice.

Da je video nadzor funkcionirao, policijski istražitelji vrlo lako bi došli do počinitelja i miniranja spomenika, i pucnjave po zgradi Vijećnice.

Pitanje koje se nedvojbeno postavlja je kako se moglo dogoditi da na objektu Vijećnice ni do danas ne profunkcioniraju sigurnosne kamere, tim više što je objekt već bio metom napada u pucnjavi? Kako se moglo dogoditi da objekt najviše institucije gradske vlasti u Mostaru nema video nadzor ni zbog činjenice da su na parteru objekta postavljeni spomenici, protiv čega su oštro negodovali i tzv. desna i tzv. lijeva strana grada na Neretvi, i Bošnjaci i Hrvati,  te izazvana "spomenička kriza" u Mostaru s mogućim, opasnim društveno-političkim posljedicama?

Je li posrijedi nedopustiva nonšalancija i neozbiljnost kada je u pitanju sigurnost građana Mostara ili namjerni propust, znajući da se radi o vrlo osjetljivoj lokaciji u Mostaru, Bulevaru, gdje često izbijaju navijački sukobi, gradsko područje s visokim stupnjem rizika za izbijanje incidenata, kako bi se ponovno izazvale međunacionalne tenzije?

Pitanja je puno, no danas na njih nitko nije dao odgovor. (V.S. /republikainfo.com)

 

 

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna