Sastanak Budimir-Radončić-Ljubić: Rekonstrukcija Federalne vlade samo uz podršku trećine ministara iz svakog naroda

Sastanak predsjednika FBiH Živka Budimira sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem i predsjednikom HDZ 1990 Božom Ljubićem trajao je nešto više od dva sata, a dogovoreno je da će se i dalje održavati kontakti.

 


Živko Budimir, predsjednik FBiH razgovarao je danas u Sarajevu sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a i Božom Ljubićem, predsjednikom HDZ 1990. Nakon razgovora o aktualnoj situaciji u FBiH, stav predsjednika Budimira isti je kao i do sada. Kao šef izvršne vlasti u FBiH svaku odluku donosit će sukladno Ustavu i Zakonu, a vodit će se isključivo interesima naroda i  građana. Predsjednik Budimir  istoga je mišljenja kada je riječ o budućim odlukama stranaka SBB, SDP BiH, HDZ BiH i HDZ 1990., čije zahtjeve i odluke neće derogirati ukoliko za njihovo provođenje postoji ustavna i zakonska osnova što do sada nije bio slučaj.
"Ono što ističem i što je za mene jedan od prioriteta je Zakon o Vladi FBiH koji će regulirati princip donošenja odluka u Vladi na isti način kako se to čini u Vijeću ministara BiH, a to je da trećina ministara iz svakog naroda mora biti uključena i ugrađena u sve odluke Vlade FBiH", jedan je od ključnih stavova predsjednika Budimira, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću predsjednika F BiH. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna