DALEKO JE EUROPA Zavidna razina nekulture ili "Tihiću, skini mi se s dnevnog reda"

Izjave za javnost predsjednika sedam stranaka, dva HDZ-a, SDA, SNSD-a, SDP-a, SBB-a BiH i SDS-a, nakon sastanka s komesarom Europske komisije za proširenje Štefanom Fuleom, pokazale su razinu međusobnih netrpeljivosti među liderima tzv. političke elite, a i zavidnu razinu notorne nekulture i ignoriranja.

 


Kao jedan od "najsvježijih" primjera je izjava predsjednika SDA Sulejmana Tihića i ponašanje njegovih kolega, predsjednika HDZ-a prof.dr.sc. Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a i premijera RS-a Milorada Dodika.

 

 

Kako se može zamijetiti na snimci, Dodik je pritajeno i posprdno reagirao na Tihićevo izlaganje o zabrinutosti zbog mostarskog sporazuma šestorke i rastom političkog utjecaja nad policijom, pravosuđem, izbornim procesima, Središnjom bankom itd.

Premijer Dodik, na sebi svojstven način, s visokom dozom sarkazma "popratio" je Tihićevo izlaganje a, što se sve češće može zamijetiti, svojim ponašanjem utječe i na svog koalicijskog kolegu Dragana Čovića, intelektualca i sveučilišnog profesora. Stoga i kamere, sve češće, bilježe, neumjesno ponašanje i tradicionalno odmjerenog lidera HDZ-a BiH, a koji sve češće u istupima za javnost gubi samokontrolu.

S druge strane, ma kolika bila politička neslaganja ili razmimoilaženja mišljenja, predsjednici HDZ-a 1990 Božo Ljubić, kao i predsjednici SDS-a i SBB-a BiH, Mladen Bosić i Fahrudin Radončić, ostali su dosljedni pri temeljima uljudnog i obzirnog ponašanja tijekom izjava i komentara za javnost, kao i u ophođenju prema novinarima.

Podsjetimo, radilo se o sastanku predsjednika sedam stranaka, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, entitetskim premijerima  sa komesarom Europske komisije za proširenje Stefanom Fuleom. (T.H./republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna