Inzko demantirao Margetića: Austrija ne tuži Dodika zbog Hypo banke

Nikakav proces protiv Dodika i njegovog sina se ne vodi ni u Austriji ni Njemačkoj, potvrdio je za televiziju TV1 visoki predstavnik Valentin Inzko.

 


Inzko je iznenađen, kako je kazao, netočnim podatcima novinara Domagoja Margetića koji je naveo da se proces vodi u Austriji te da je postupak pokrenuo austrijski državni tužitelj Holuk. Inzko tvrdi da je Holuk poslanik, a ne tužitelj te da ga osobno poznaje.

"Ja gospodina Margetića ne znam ali čitao sam njegove članke. Prvo što me iznenadilo je da on imenuje tamo čovjeka, austrijskog tužitelja, a taj čovjek uopće nije tužitelj -on je poslanik. Ja sam ga zvao i pitao što se događa, je li pokrenuo postupak, on mi je rekao da nije ništa pokrenuo protiv Dodika."

Inzko dalje navodi da je istina da je Holuk bio na čelu antikorupcijskog odbora, u regionalnom entitetskom parlamentu u Koruškoji da je zahvaljujući njegovome radu jedadan austrijski političar koji je bio upleten u aferu Hypo dobio pet godina zatvora.

"Istina je da je on dok je bio na čelu odbora poslao u Beč neke kutije s materijalima, ali što se nalazi u tim kutijama ne znam. Ali je istina da nije nikada pokrenuo nikakav postupak protiv Dodika."

Inzko je potvrdio da se u Njemačkoj vodi istraga u slučaju Hypo banke, ali da to nije u povezano s obitelji Dodik, nego s drugim osobama.

Inače, hrvatski, za mnoge kontroverzni, novinar Domagoj Margetić koji tvrdi da će "Dodik biti bh Sanader", boravio je u Banja Luci s namjerom da organizira konferenciju za medije na kojoj bi iznio dokaze svojih tvrdnji. Nigdje mu nisu ustupljene prostorije, pa je izjave za javnost davao na ulici. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna