Gotovina i Markač stigli kući!

Hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač doputovali su danas popodne u Zagreb nakon što ih je Haški sud oslobodio krivnje i pustio na slobodu.

 

Generali su u Zračnu luku Zagreb sletjeli vladinim zrakoplovom u kojem su s njima bili ministri obrane i branitelja, Ante Kotromanović i Predrag Matić.

Na pisti Plesa dočekali su ih premijer Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, generali Ivan Čermak i Damir Krističević te predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm.

General Ante Gotovina izjavio je danas u zagrebačkoj Zračnoj luci da nije očekivao oslobađajuću presudu Haškog suda te da se osjeća sjajno.

"Ne", odgovorio je kratko Gotovina na pitanje novinara je li očekivao oslobađajuću presudu. Upitan kako se osjeća također je kratko odgovorio - "Sjajno!".

Generali su se sastali s predsjednikom RH Ivom Josipovićem, a na Trgu bana Jelačića u Zagrebu upriličen im je spektakularni doček, na kojem se okupilo 100 tisuća ljudi.

Oduševljeni dolaskom generala okupljeni su skandirali "U boj, u boj", a Gotovina je oslobađajuću presudu ocijenio pravnom Olujom.

On i Marlač zahvalili su svima koji su im pomagali proteklih godina, ocijeniivši da je vrijeme da se okrenu k budućnosti.

Slavlje u Hrvatskoj ne prestaje. /Agencije, republikainfo.com; foto: Index/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna