EUFOR-ova SRAMOTA Imunitet zaštitio dva EUFOR-ovca koji su pretukli djevojku i mladića u Banja Luci

Dvojica vojnika EUFOR-a iz Austrije pretukli su djevojku i mladića u središtu Banje Luke, a vojnici su privedeni pa pušteni jer imaju imunitet.

 

Nevjerojatan incident dogodio se u Banja Luci, u prvim satima nedjelje, oko 4 sata ujutro, 11. studenog.
Iako su nakon incidenta privedeni u u policiju, pušteni su nakon utvrđivanja identiteta, jer pripadnici međunarodnih snaga u BiH uživaju imunitet. Incident je naišao na oštru osudu javnosti, ali i ponovno otvorio pitanje korištenja imuniteta u takvim slučajevima.


Dvojica pripadnika EUFOR-a iz LOT tima stacioniranog u Tuzli, prišli su jutros oko 4.15 sati djevojci ispred Knjižare "Kultura" na početku Bulevara cara Dušana, u blizini raskrižja a Ulicom Kralja Petra I. Karađorđevića, i nešto je pitali na njoj nerazumljivom jeziku, nakon čega su je, kako se doznaje iz policijskih izvora, uhvatili za nos i počeli fizički maltretirati.

Potom su je oborili na beton i nastavili je tući rukama i nogama, prenose Nezavisne novine.

Vidjevši što se događa s djevojkom, njen kolega Stefan B., koji je bio u neposrednoj blizini, pritrčao je kako bi joj pomogao.

Potom su pripadnici EUFOR-a počeli i njega tući, a kada je naišla policijska patrola, bacili su ga na policijski automobil na kojem je od udara njegovog tijela razbijen retrovizor i ulubljena karoserija.

Djevojka, čiji su inicijali Ana Ć., sama je nakon napada došla u Službu Hitne pomoći Doma zdravlja Banja Luka, gdje joj je ukazana pomoć i ustanovljeno da se radi o lakšim ozljedama, dok liječničku pomoć mladić nije zatražio.

Policijska patrola uhitila je pripadnike EUFOR-a i provela ih u policiju.

Po dolasku u prostorije policije, pripadnici EUFOR-a, vidno alkoholizirani, psovali su i provocirali policajce, pokazući identifikacijske kartice EUFOR-a i tražeći da ih se pusti, pozivajući se na imunitet. Oni su, nakon kraćeg zadržavanja u policiji, ipak pušteni na slobodu.

Kako se doznaje, akteri incidenta su dvojica austrijskih pripadnika EUFOR-a. Glasnogovornik EUFORA David Collins u izjavi za Nezavisne novine, incident je nazvao "navodnim", ali je, također, kazao da je isti predmet istrage te nije mogao dati više informacija. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna