BONTON LIDERA Dodik: Koju god balegu (životinjski izmet) podignete, ispod nje je OHR

Kako se zahuktava politička kriza u BiH, još više se zaoštrava politička retorika, koja prečesto prelazi granice dobrog ukusa i bontona.

 


Tijekom jučerašnjeg posjeta predsjednika Republike Srpske i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i njegovog izaslanstva Mostaru, odnosno, predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću, mogle su se čuti izjave kojih se ne bi postidio ni najveći kočijaš.

Kritizirajući postupke OHR-a, prvenstveno visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, dvojica bh. lidera nisu štedjeli riječi kritike, a koje su prerasle i u otvoreno vrijeđanje te međunarodne institucije.

"Koju god balegu (balega-životinjski izmet op.a.) podignete, ispod nje se nalazi netko iz tih struktura. Nisu krive ni političke partije iz bošnjačkog naroda, koliko je kriv OHR. Oni su ti koji su formarilizirali političko nasilje u BiH", kazao je, između ostalog, predsjednik Srpske medijima nakon sastanka u Mostaru.

"Ne treba vam nitko drugi urušavati BiH, potrebno je samo da ostane OHR. Mi više nismo spremni trpjeti nasilje OHR-a i ne treba nitko više misliti da ćemo prihvaćati odluke visokog predstavnika. On je najzaslužniji za probleme kod izbora ove Vlade Federacije BiH, pitanja imovine i Grada Mostara", poručio je, između ostalog, neodmjereni Dodik.

Sve oštrije i uvrjedljivije izjave pojedinih političkih lidera pokazuju i sve veću dozu nervoze zbog činjenice da se razrješenje političke situacije ne odvija onako kako su sami zamislili. Podsjetimo, predsjednik HDZ-a ima obvezu prepustiti jedno od "svojih" ministarstava u eventualnoj rekonstrukciji vlasti, upravo SNSD-u zbog ustupka te stranke HDZ-u u Republici Srpskoj u vidu postavljanja Davora Čordaša na mjesto republičkog ministra za izbjeglice i raseljene.

No, ono što javnost već zamjećuje su i sve "opušteniji" istupi i tradicionalno odmjerenog i uljuđenog lidera HDZ-a BiH, na kojeg "prelazi" eksplozivno, uvrjedljivo i arogantno ponašanje njegovog političkog partnera.

"Da ima išta u glavi, oprostite ne želim nikoga uvrijediti, otišao bi s tog mjesta", o predsjedniku Federacije BiH nedavno je kazao predsjednik HDZ-a tijekom gostovanja na FTV-u.  /republikainfo.com/Foto: Zbog vrelog temperamenta predsjednika SNSD-a umalo nije izbio incident tijekom košarkaške utakmice KK Igokea i Širokog Brijega u tom hercegovačkom mjestu, kada je Dodik, u žaru navijanja, podigao tri prsta u zrak. Kao "odgovor" na provokaciju od domaćih gledatelja je dobio "upućenu" plastičnu bocu. Na svu sreću, pogodila je nekog od njegovih zaštitara.

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna