ČESTITKE Englezi sastavili popis najluđih u nogometu: Mamić prvi!

Engleski internetski portal whoateallthepies.tv sastavio je popis najluđih dužnosnika, vlasnika i predsjednika europskih nogometnih klubova, pa je tako Izvršni predsjednik GNK Dinamo, Zdravko Mamić završio na prvom mjestu.

 

 Evo popisa TOP deset:

 

1. Zdravko Mamić, Dinamo Zagreb: Za najkontroverznijeg nogometnog djelatnika Englezi su izabrali Zdravka Mamića. Govore kako Mamić nije omiljen među navijačima. Zločest, nervozan i fizički zastrašujuć čovjek od kada je i službeno došao u klub 2003., promijenio je čak petnaest različitih trenera. Englezi spominju kako je Mamić također fizički napao jednog djelatnika HNS-a, te kako je jednu pobjedu kluba proslavio nacističkim pozdravom. Mamić također ne voli novinare koje redovito zna vrijeđati, a kao jedan od najvećih kikseva Izvršog predsjednika Dinama, Englezi spominju poznatu rećenicu: 'I ovaj Youtube nabijem isto na ku...'.

2. Aurelio De Laurentiis, Napoli: Predsjednik Napolija po zanimanju je filmski režiser. Predstavlja igrače ispod maski, a obično zna sazvati lažnu press konferenciju na kojoj govori kako je prodao svog najboljeg igrača, Edinsona Cavanija Manchester Unitedu.

3. Sam Hammam, Wimbledon/Cardiff: Predsjednik Wimbledona svojedobno je obećao svojem napadaču, Deanu Holdsworthu, ako zabije više od 20 golova u prvenstvu da će na poklon dobiti devu. Igrača Port Valea, Robbija Earlea zaključao je u svlačionicu dok ne pristane potpisati ugovor s Wimbledonom.

4. Luciano Gaucci, Perugia: Ovaj nogometni dužnosnik za vrijeme svog mandata u talijanskoj Perugiji uspio je u redove kluba dovesti Gaddafijevog sina, Saadija čije su igre bile, kako ih Englezi opisuju, katastrofalne. Mladi Saaidi zapravo nikad nije niti zaigrao za Perugiju jer je pao na doping testu. Također je poznat slučaj iz 2002. kada je Gaucci izbacio iz kluba Korejca Ahn Jung-Hwana koji je iste godine izbacio Italiju sa svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji.

5. Ken Bates, Chelsea/Leeds: Ovaj genijalac imao je plan postaviti električnu ogradu uz navijače na Stamford Bridgeu kako bi obuzdao huligane jer kako kaže, ista stvar upalila je na njegovoj životinjskoj farmi.

6. Ratko Butorović, FK Vojvodina: O njemu Englezi nisu trošili previše riječi, samo su spomenuli da je dovoljno vidjeti kako čovjek izgleda.

 

Foto: Ratko Butorović

 

7. Maurizio Zamparini, Palermo: Zamparini je opisivan kao najtemperamentniji predsjednik u povijesti talijanskog nogometa. Za vrijeme njegove vladavine Palermo je od 2002. do danas promjenio čak 23 trenera. Sucima je prijetio zatvorom, rezanjem testisa, a rumunjskog nogometaša, Adriana Mutua nazvao je lukavim ciganom. Kasnije se Zamparini pokušao izvući kako je to bio kompliment.

8. Aldo Spinelli, Livorno: Nakon što je redovito svake godine prijetio da će se povući i prodati klub, Aldo Spinelli u Livornu se zadržao gotovo četrnaest godina. Aldo je uglavnom grmio koliko on zapravo mrzi svoj život i kako mu je dosta Livorna i njegovog stadiona jer kako je znao reći, 'naravno da ljudi ovog komunističkog grada ne dolaze na utakmice kada je stadion star 420 godina.'

9. George Reynolds, Darlington: Kako bi klubu osigurao mirnu budućnost, odluka Uprave kluba bila je da na čelno mjesto dovede Georgea Reynoldsa, bivšeg krijumčara, provalnika, lopova i obijača sefova koji je već ranije služio zatvorske kazne zbog provala u sedamdesetima i osamdesetima. Jedan od prvih poteza koje je Reynolds tada učinio bila je izgradnja novog stadiona za trećeligaša od čak 25.000 mjesta kojeg je nazvao po samome sebi. To je u konačnici dovelo klub do stečaja, a Raynolds je kasnije, točnije 2005. završio u zatvoru zbog utaje poreza i pranja novca.

10. Ken Richardson, Doncaster Rovers: Godina je bila 1995. kada je Richardson platio dvojici lokalnih kriminalaca, od kojih je jedan bivši SAS-ovac, kako bi zapalili stadion Roversa za otprilike 10.000 funti, nakon što su mu je ranije lokalna zajednica odbila planove za izgradnju novog stadiona. Plan je bio pokupiti novce od osiguranja, izgraditi manji stadion, a preostali dio zemljišta prodati za manji iznos. Planove Richardsona poremetio je jedan od plačenika kojemu je na mjestu nezgode ispao mobitel. Richardson je kasnije optužen na četiri godine zatvora.

 

 

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna