RAT medijskih giganata u Hrvatskoj, Večernjeg i Jutarnjeg lista

Susjednu Hrvatsku potresa jedan od najvećih skandala od kada postoji kao neovisna država. Tzv. 'Hrvatski Watergate' povod je i neviđenom ratu dva vodeća hrvatska dnevna lista - Jutarnjeg i Večernjeg.

 


Cijela afera počela je objelodanjivanjem da se nezakonito prisluškuju osobe iz gospodarsko-političko-podzemnog miljea, nastavilo se sa izlistajem nezakonito prisluškivanih brojeva, špijunskom aferom o prodavanju tajnih informacija o istragama protiv kriminalaca i mafije, potom informacijom da je izvješće o aferi najprije pročitao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamark, prije nego predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović, da bi kulminirala informacijom iz VL da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koristi stan suvlasnika EPH Ninoslava Pavića.

Afera je bila okidač za otvoreni rat dva najjača medija čiji se glavni urednici, preko svojih tiskovina, otvoreno sukobljavaju, optužujući jedni druge. Večernji list više ide "na ruku" predsjedniku HDZ BiH Karamarku, kojeg Jutarnji list kao i premijer, izravno i neizravno optužuju da je iskoristio svoje nekadanje veze u obavještajnom sustavu kako bi se domogao izvješća i plasirao ga Večernjem listu.

Istodobno, Večernji list inzistira na odgovorima od ministra Ostojića zbog korištenja stana EPH. Afere u susjednoj zemlji se nastavljaju, pršte međusobne optužbe na relaciji Večernji-Jutarnji, odnosno, predsjendik HDZ-a - predsjednik države i premijer, a izgledno je da bi mogle dobiti i sudski epilog tijekom kojeg bi se na optuženičkoj klupi vrlo lako mogao naći i Ostojić i Karamarko.  /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Mačke u frižideru...brrr

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna