Bevanda tijekom posjeta britanskog veleposlanika: Upozoreni smo da se moramo uozbiljiti i raditi ono za što smo plaćeni!

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je u Sarajevu ministra vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Williama Haguea. Tom prilikom Bevanda je, kao jedan od najviših bh dužnosnika, dao iznimno ponižavajuću izjavu ne samo na svoj vlastiti račun, nego i na račun dužnosti koje obnaša.

 

"Dobili smo još jedno upozorenje da se svi zajedno moramo uozbiljiti i da svijet polako gubi strpljenje u čekanju da nešto uradimo za dobrobit naše zemlje, što znači da se trebamo posvetiti onome za što smo izabrani i plaćeni iz državnog proračuna", izjavio je predsjedatelj Vijeća ministara nakon sastanka.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH s britanskim veleposlanikom razgovarao je o putu BiH k EU-u i NATO-u, ekonomiji, trenutačnoj političkoj situaciji i prekompozicije vlasti u BiH, kao i suradnji i aranžmanima s Međunarodnim monetarnim fondom, Svjetskom bankom i Europskom komisijom.

On je naglasio da se od političara u BiH, u što kraćem roku, očekuje deblokada svih zastoja.

Ministar Hague je ponovio snažnu potporu Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini, kao jedinstvenoj, suverenoj i snažnoj državi.

"Britanska vlada snažno vjeruje da budućnost BiH leži u članstvu u NATO-u i EU-u i uradit ćemo sve što je u našoj moći da BiH damo potporu na putu prema ispunjenu ovih ciljeva. BiH može biti članica samo kao jedinstvena i suverena država. Oni koji misle da postoji drugi način nisu u pravu i oni koji podrivaju BiH neće biti naši partneri", naglasio je ministar Hague.

Britanski ministar vanjskih poslova je istaknuo da su vrata EU-a i NATO-a otvorena za ovu zemlju, ali da je odluka na političkim vođama u BiH koliko će brzo proći kroz ta vrata. Ukazao je na opasnost da BiH još više zaostane u ispunjavanju uvjeta za europske i euro-atlantske integracije, u usporedbi s njezinim susjedima.

On je podsjetio da je dobar napredak postignut početkom ove godine, uključujući dogovor o Mapi puta iz lipnja, ali od tada nije bilo puno napretka, te pozdravio napore koje u ovom smislu poduzima predsjedatelj Vijeća ministara Bevanda.

Ministar Hague je izrazio nadu da će političari u BiH uložiti dodatni napor na planu ispunjavanja obveza u interesu građana BiH, što se posebno odnosi na provođenje presude 'Sejdić – Finci', rješavanje pitanja vojne imovine i mehanizma koordinacije s EU-om tako da BiH može govoriti govori jednim glasom.

Britanski veleposlanik danas se susreo i s Predsjedništvom BiH te ministrom vanjskih poslova. /republikainfo.com/        

Komentari:

No comment.

Mačke u frižideru...brrr

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna