Sastanak Čović-Radončić

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić na današnjem su sastanku u Mostaru zaključili kako, "zbog kvalitetnijeg života građana, treba što prije preustrojiti vlast na svim razinama u BiH". "Danas smo razgovarali kako pokrenuti vlast u BiH i Federaciji BiH. Uvjeren sam da smo na dobrom putu i uskoro bi trebali dobiti stabilnu vlast na svim razinama", izjavio je nakon sastanka predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, najavivši da bi se idućeg tjedna u vezI s tim trebao održati skupni sastanak lidera svih važnijih političkih stranaka u BiH.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić istaknuo je kako ova zemlja napokon treba krenuti naprijed te treba što prije doći do preustroja vlasti na svim razinama.

"Smatramo da legitimni pobjednik od prije dvije godine SDP treba ponuditi koaliciju koja ima ekonomsku potenciju, znanje i energiju da državna i federalna vlada radi bolje nego do sada, kazao je predsjednik SBB-a isključujući mogućnost da budu u koaliciji sa SDA.

"Hoćemo li mi biti u vlasti ili SDA to će se znati vrlo brzo", kazao je Radončić.

Predsjednik SBB-a i predsjednik HDZ-a BiH pozvali su još jednom aktualnog predsjednika Federacije BiH Živka Budimira  da odstupi s te funkcije kako bi došlo do preustroja vlasti na osnovu parlamenterane većine u Parlamentu FBiH.

"Naš je interes da što prije napravimo funkcionalnu vlast u Federaciji BiH. Jedan od načina je da (Budimir) podnese ostavku i omogući normalnu proceduru u vezi sa preustrojem vlasti. Ako se to ne dogodi , tražit ćemo druga rješenja. Međutim, najelegantnije rješenje je da se (Budimir) povuče s te funkcije", kazao je Čović.

Radončić se složio s tom konstatacijom, naglasivši kako Budimir nema legitimitet niti političke odgovornosti nad građanima FBiH.
 
"Očekujemo od njega (Budimira), makar s velikim zakašnjenjem, da pokaže političku odgovornost i povuče se sa te pozicije", kazao je predsjednik SBB-a.

Odgovarajući na novinarski upit u vezi sa izbornim procesom u Mostaru, Radončić je ponovio svoj stav "kako Mostar na dvoje jeste Bosna na troje".
"Naš je koncept dosta precizan i stoga smatramo kako su za dogovor u vezi sa Mostarom potrebni  tolerancija i kompromis", kazao je Radončić.

Predsjednik HDZ.a BiH istaknuo je optimizam u vezi sa političkim dogovorom u Mostaru, ocijenivši kako je najrealnije da se izbori u Mostaru održe u drugom mjesecu iduće godine.

"Moramo naći snage da dođemo do dogovora, sami ili uz pomoć OHR-a", kazao je Čović, napomenuvši kako se HDZ BiH zalaže da Mostar bude jedna izborna jedinica. (Izvpr: Fena)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna