MALA CIJENA UGLEDA TUŽITELJSTVA Tužitelj Čavka kažnjen s 2 500 KM

Čavka je dobrovoljno priznao i prihvatio odgovornost, sklopivši Sporazum s Uredom disciplinskog tužitelja. Disciplinska mjera - šest mjeseci manja plaća za 10 posto.

 

Nakon što je dobrovoljno priznao krivicu i prihvatio odgovornost, Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, tužitelju Tužiteljstva BiH Olegu Čavki, izreklo je disciplinska mjera u vidu smanjenja plaće od 10 posto u trajanju od šest mjeseci.

Ovakva disciplinska mjera uslijedila je nakon što je optuženi Oleg Čavka priznao krivnju i sklopio sporazum s Uredom disciplinskog tužitelja. Čavka je priznao da je prekršio službenu dužnost te tako nanio štetu ugledu dužnosti tužitelja.

Podsjetimo, Ured disciplinskog tužitelja Viskog sudskog i tužiteljskog vijeća podnio je disciplinsku tužbu protiv tužitelja Tužiteljstva BiH Olega Čavke zbog zlouporabe ovlasti i službenog položaja. Isto se odnosi na odavanje službene tajne, hakiranje maila bivšeg glavnog državnog tužitelja Milorada Barašina, krivotvorenje dokumenata, ali i prijetnje direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču.
Iako se očekivalo da će Čavka biti oštrije sankcioniran, pa i suspendiran s dužnosti, za sada će tek biti kažnjen samo novčano. Naime, plaća državnog tužitelja iznosi oko 4 000 KM, što znači da će Čavka za kršenje službenih dužnosti i ovlasti morati platiti kaznu u visini od oko 2 500 KM. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna