HDZ 1990: 'Devedesetka' potvrdila svoju snagu

Kolegij Predsjedništva HDZ 1990 održao je danas u Mostaru sjednicu na kojoj je razmatrao tijek i rezultate općinskih izbora te procese rekonstrukcije vlasti na državnoj, federalnoj i županijskim razinama.Kolegij je konstatirao da je da je HDZ 1990 na prošlim općinskim izborima potvrdio svoju snagu i ostvario bolje rezultate nego na prethodnim izborima. Što je posebno važno, osim što je osvojio više vijećnička mjesta zastupljen je i u općinama gdje su Hrvati izrazita manjina, poput Drvara, Bihaća itd. čime se potvrdio kao hrvatska politička stranka cijeloga bosanskohercegovačkoga prostora.

Kolegij je utvrdio prijedlog mjera za Predsjedništvo  koje smatra da treba poduzeti prema onim općinskim odborima koji nisu ostvarili očekivane rezultate, u cilju jačanja stranačke infrastrukture. U tom smislu Kolegij je predložio raspuštanje nekih općinskih odbora, a za neke rekonstrukciju vodstava.

Predsjednik HDZ 1990 dr. Božo Ljubić je upoznao članove Kolegija o konzultacijama koje je imao s predsjednicima parlamentarnih stranaka oko budućeg sastanka stranačkih lidera čiji bi trebao biti  domaćin kao i o sazivanju sjednice Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Kolegij je podržao smjer u kojem predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić, kao i drugim dužnosnicima Stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH i Vijeću ministara, vodi pregovore sa drugim stranačkim liderima oko uspostave parlamentarne većine. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna