NEVJEROJATAN APEL Tomislav Karamarko od Hrvata u BiH traži: Glasajte za HDZ

Predsjednik HDZ-a Hrvatske, Tomislav Karamarko uputio je pismo Hrvatima u BiH u kojima od njih traži da glasuju za HDZ BiH, a izbore, odnosno glasovanje, okarakterizirao je "referendumom za hrvatski narod u BiH". Pismo prenosimo u cijelosti:

 

"Poštovane Hrvatice i Hrvati, cijenjeni birači


U nedjelju 7. listopada 2012. godine vi izlazite na lokalne izbore i birat ćete općinske načelnike i općinske vijećnike. U svakoj zemlji i svakoj demokraciji to je važan dan, dan kada narod tj. birači ocjenjuju i biraju tko će ih predstavljati naredne četiri godine. Važan je to dan i za vas. Važan je zbog toga što ćete svojim glasom odrediti politički proces i nagraditi, odnosno odrediti se o onima koji jesu dobro ili loše radili.

Gledano na vaš izborni proces iz Hrvatske, iz Zagreba, ne mogu se oteti dojmu kako su ovi lokalni izbori prevažni i za ukupnu poziciju Hrvata u BiH. Siguran sam kako će rezultati ovih izbora imati utjecaj i na politički i ustavni položaj Hrvata u BiH. Istina, ovo su lokalni izbori gdje se biraju lokalna tijela vlasti, ali ovo su i opći izbori, ovo je i referendum za hrvatski narod u BiH. Jer, nakon ovih izbora međunarodni politički akteri ocjenjivat će položaj Hrvata po broju onih koji su izišli na izbore.

Zbog toga, drage Hrvatice i Hrvati, članovi i simpatizeri HDZ-a, dopustite mi da kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice RH, pozovem sve  vas na POLITIČKO JEDINSTVO, pozovem vas da IZIĐETE NA IZBORE  u što većem broju i da svoj glas date kandidatima Hrvatske demokratske zajednice, jer samo jedinstveni možemo sačuvati opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovine.

Time ćete svoj glas ugraditi u veliku pobjedu Hrvatskog naroda u nemirnom političkom procesu, danas u BiH.
Vaš i uvijek vaš,

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice RH
Tomislav Karamarko

/republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna