VI GLASUJETE, ONI GRADE Dok proračun “grca” u deficitu, Vidić izgradio impozantnu vilu u Bristu!

Načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić (HDZ BiH), prema iskazima mnogih sugovornika Dnevnog lista, značajno je podebljao imovinsku karticu tijekom četverogodišnjeg mandata.

 

I dok načelniku dobro ide, općinski proračun ove godine bilježi duboki deficit, a stanje u Čapljini je daleko od dobrog.
Čapljinom se već godinu-dvije šuška kako je Vidić u samom gradu “podebljao” svoj popis nekretnina za čak dva prostrana stana i veliki poslovni prostor. Međutim, čapljinski načelnik nije se zadržao samo na tome, nego je odlučio sebe počastiti i vilom na moru, i to u jednom od najljepšim mjesta na Makarskom primorju – Bristu.

Impozantna vikendica

Tragom informacije koje smo dobili, naša ekipa uputila se u Brist kako bi se uvjerila u tu priču. Na licu mjesta smo zatekli impozantnu kuću, dvokatnicu, s prostranom okućnicom, bazenom te velikim maslinikom iza kuće. Isto tako, odmah uz novoizgrađenu vilu, nalazi se i stariji, manji objekt, koji je navodno također u vlasništvu Vidića. U razgovoru s nekoliko građana Brista nismo dobili mnogo informacija o vlasništvu nad prelijepim objektom, nego samo podatak kako često dolaze radnici i rade na dovršenju kuće. Ipak, kako smo neslužbeno saznali, Vidić je u Bristu kupio staru kuću i zemljište oko nje, za što je platio 350.000 eura. Vidić je odlučio tu kuću srušiti i tu izgraditi veliku, lijepu i modernu vilu za koju je do sada, prema našim izvorima, utrošio dodatnih 200.000 eura. S obzirom kako radovi još uvijek nisu dovršeni, navedene brojke bit će još veće. Osim toga, prema informacijama do kojih smo došli, kuću i zemljište u Bristu Vidić je kupio prije godinu dana, kada su i počeli prvi radovi na izgradnji nove vikendice.

Poslovni prostor

Nakon svega postavlja se pitanje može li se od plaće načelnika doći do tako impozantne imovine. No, treba podsjetiti kako je naš list u srijedu objavio priču o tome kako se posljednjih mjeseci velika prašina u Čapljini podigla oko navodne afere vezane za Vidića, protiv kojeg je skupina vijećnika podnijela prijavu tužiteljstvu zbog sumnji da je zlouporabio službeni položaj i napravio štetan ugovor za općinu vezan za nadoknadu štete prijeratnim čapljinskim slastičarima Šolama. Naime, u Čapljini se nagađa da se načelnik uvelike “osladio” od slastičarnice “Šola”. Zbog toga je i podnesena prijava istražnim tijelima da sve ispitaju.  Općina Čapljina je 17. travnja 2009. godine sklopila sporazum s obitelji Šola o naknadi za zemljište i objekt od 80 metara četvornih koji je porušen nakon rata, a u kojem se nalazila poznata slastičarnica. U sporazumu o naknadi u čijem je posjedu Dnevni list navodi se da su Šole zauzvrat su od Općine Čapljina dobile poslovni prostor od 130 metara četvornih, dva stana i 170.000 maraka na ime naknade za izgubljenu korist. Stoga se, navodi naš izvor, Čapljinci pitaju što je posrijedi i kako je moguće da se za 80 metara četvornih dobije tolika protuvrijednost. Je li se netko okoristio?  Sporna nagodba, kako smo provjerili, nikad nije došla na Općinsko vijeće Čapljina, a, kako tvrdi naš izvor, načelnik je osobno dogovorio detalje sporazuma sa Šolama. Dvije strane spojio je, kaže naš izvor koji je dobro upućen u slučaj, jedan visoki dužnosnik SDA iz Sarajeva po čijoj je preporuci posao dogovoren na obostrano zadovoljstvo. (Izvor: Dnevni list)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna