BAREM NEŠTO Mostar uvršten u probni popis stanovništva u BiH

Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH  bit će obavljen od 15. do 29. listopada, a provodi se u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013., priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

 

U Federaciji BiH probni popis će se vršiti na teritoriji 19 općina i gradova, odnosno 33 popisna kruga.
Probni popis će se provesti u Bihaću, Cazinu, Orašju, Tuzli, Lukavcu, Zenici, Kaknju, Goraždu, Travniku, Mostaru, Neumu, Širokom Brijegu, Livnu, a na području Sarajeva u općinama Centar, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad i Ilijaš.

Predstojeći probni popis predstavlja simulaciju popisa stanovništva na jednom broju popisnih krugova, odabranih uzorkom, radi provjere pripremljenih metodoloških, organizacijskih i informatičkih rješenja u prikupljanju i obradi popisnih podataka da bi se pravovremeno i na prikladan način pripremila provedba i otklonili eventualni nedostaci i krenulo u završnu fazu priprema popisa stanovništva naredne godine.

Iz Federalnog zavoda za statistiku navode da će se podatci prikupljeni u probnom popisu stanovništva koristit isključivo u statističke svrhe i smatraju se povjerljivim. Građani se pozivaju na punu suradnju u realiziranju ove izuzetno važne statističke aktivnosti za BiH. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna