Uhićen pripadnik HVO-a zbog sumnji za ratne zločine

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e, rano jutros su na području Busovače uhitili Zorana Marinića, nekadašnjeg pripadnika HVO-a, osumnjičenog za ratne zločine na području Busovače tijekom 1993. godine.Marinić je rođen 6. lipnja 1963. u mjestu Ravan, općina Busovača, nastanjen u Busovači.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je u tijeku oružanog sukoba između Armije RBiH i HVO, kao pripadnik postrojbe HVO-a sa područja Busovače, postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Konkretno je osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu četiri osobe bošnjačke nacionalnosti, počinjeno na području Busovače 1993. godine, kao i za nanošenje tjelesnih ozlijeda i protupravno i samovoljno uništavanje imovine.

Ovaj osumnjičeni bit će u zakonskom roku predan postupajućem tužitelju, koji će ispitatit osumnjičenog te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Predmet protiv Marinića spada u predmete Kategorije II, što znači da se radi o predmetu u kojem je istraga započeta u tužiteljstvu Haškog suda, nakon čega je, zbog okončanja mandata i strategije rada MKSJ, proslijeđen na procesuiranje Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.(Izvor: FENA)

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna