SB otkrila SKANDAL Službenik Vlade Federacije preko faceboka izvrijeđao zastupnicu Pandurević

Senad Pandžić, službenik Ureda za odnose s javnošću Vlade F BiH, na društvenoj mreži Facebook, reagirajući na izjave Aleksandre Pandurević u medijima, u komentarima ispod vijesti napisao: „Ima li iko u Parlamentu da ovu drolju nabije nogom u guzicu? Ili vam se kao i meni gadi?"

 

Foto: Senad Pandžić u društvu s Vjekoslavom Bevandom i Nedžadom Brankovićem

 

Kako otkriva Slobodna Bosna šef Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH Raska Denjalić pokrenula je danas disciplinski postupak protiv službenika ovog ureda Senada Pandžića jer je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook uputio neprimjerene prijetnje zastupnici SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandri Pandurević.

"Ponašanje Senada Pandžića je neprimjereno. U skladu s proceudurom, kao njegov neposredni rukovoditelj imam obvezu pokrenuti disciplinski postupak", izjavila je Denjalićeva.

Kako SB piše, ona je napomenula da je vrlo vjerojatno da će na sjednici Vlade FBiH, također, biti raspravljano o nedoličnom ponašanju službenika Ureda za odnose s javnošću, te da je premijer FBiH Nermin Nikšić informiran o slučaju Pandžić.

"Sada, nakon pokretanja disciplinskog postupka, najkasnije u roku od pet dana medijator bi trebalo donijeti odluku, a potom se pokreće disciplinski postupak pred Agencijom za državnu službu FBiH i to radi posebno povjerenstvo Vlade FBiH", dodala je šefica Ureda za odnose s javnošću federalne Vlade.

Aleksandra Pandurević, zastupnica SDS-a u Parlamentu BiH, podnijela je krivičnu prijavu protiv Senada Pandžića, uposlenika Ureda za odnose sa javnošću federalne Vlade, inače nekadašnjeg novinara BHT1.

Naime, Pandžić je na Facebooku, reagirajući na izjave Aleksandre Pandurević u medijima, u komentarima ispod vijesti napisao: "Ima li iko u Parlamentu da ovu drolju nabije nogom u guzicu? Ili vam se kao i meni gadi?"

U daljnjim komentarima Pandžić je napisao: "Mislim, gadi da je dotaknem uopšte? Imam osjećaj da se dugo nije kupala i da dismr :) Uh, pola bi ih odrobijao :)"

Nešto dalje, nakon komentara njegovih prijatelja koji su s odobravanjem propratili Pandžićevo pisanje, napisao je : "Ne znam s koje strane dolazi, ali bih je sačekao izvan Parlamenta. Uostalom, njima bi trebalo zabraniti da kroče u Sarajevo. Imaju oni Istočno Sarajevo. Sigurnije se tamo osjećaju."

Raspravu je Pandžić zaključio: "Uostalom, tražio sam da to uradi neko od poslanika. Zamisli samo kako se to u Ukrajini efikasno rješava", te dodao: „Ako ima još neki pritajeni četnik ili četnikuša na mom profilu, može se slobodno ukinuti", te otkazao "prijateljstvo" sa svim osobama srpske nacionalnosti.

Ukrajinu je Pandžić spomenuo nakon objavljene vijesti da je glavni tužitelj Ukrajine spreman podići tužbu protiv Julije Timošenko za organizaciju ubojstva biznismena i člana parlamenta Jevgenija Šerbanja.

Skandaloznije od Pandžićevog ponašanja, koji je kazao i kako je Pandurevićka "samo za štange", je odobravanje stavova njegovih prijatelja na Facebooku, redom uposlenika državnih institucija.

Između ostalih, i glasnogovornice Vlade sarajevske županije, Lamije Kabil Bojadžić, zatim Sanite Lisice, uposlenice Ministarstva vanjskih poslova BiH, nekadašnje Pandžićeve kolegice sa BHT 1, koja već nekoliko godina radi u veleposlanstvu BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao prva tajnica.

Nakon svega, Pandurević je podigla krivičnu prijavu tražeći od Tužiteljstva BiH i Gorana Zupca, direktora SIPA-e, istragu zbog "poziva na nasilje nad službenim licem, odnosno ubojstvo službenog lica".

Za krivično djelo poticanja na ubojstvo predstavnika najviših institucija Bosne i Hercegovine propisana je kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

"Imajući u vidu da je prijavljeni državni službenik i da je učinjenu radnju izvršio u radno vrijeme, a vjerojatno koristeći sredstva za rad povjerena od strane Vlade Federacije BiH, ovo djelo smatramo teže kvalificiranim", stoji na kraju krivične prijave. (Izvor: Slobodna Bosna)

Komentari:

No comment.

Mačke u frižideru...brrr

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna