NISU SOCIJALISTI VEĆ NACIONALISTI SNSD isključen iz Socijalističke internacionale

Na XIV. Kongresu Socijalističke internacionalne, koji se održavao u Cape Townu u Južnoj Africi, od 30.kolovoza do 01. rujna, između ostalih, donesena je i odluka o brisanju-isključenju iz članstva SNSDA iz ove organizacije.
Tijekom glasovanja o isključenju SNSD-a Milorada Dodika iz Socijalističke internacionalne, niti jedna članica SI nije glasovala protiv, a nije bilo ni suzdržanih. Dodikov SNSD isključen je iz SI-ja zbog agresivne političke retorike i oštrih, nacionalističkih stavova. SNSD i SDP bile su članice SI-ja iz BiH, a nakon isključenja SNSD-a, SDP sada je službeno jedina opcija koja zastupa socijaldemokratski duh u BiH.

"To je potpuno alegoričan proces koji je  ranije pokrenuo SDP BiH. Prije pet godina je SDP BiH pokrenuto to pitanje, nakon što smo mi ušli u Vijeće ministara BiH, a tamo se tada nalazila i SDA, za koji su tvrdili da je desna politička partija i da je SNSD, kao članica Socijalističke internacionale, prekršila kodeks, jer smo ušli tada u savez s SDA i HDZ-om. Tražili su da se mi sankcioniramo", kazao je nedavno Dodik komentirajući mogućnost isključenja svoje stranke iz SI-ja, no dodao je i to da
SNSD ostaje na poziciji demokratskih ideja, te izgradnji društva socijalne pravde i prava. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Mačke u frižideru...brrr

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna