Inzko: Stabilnost BiH i dalje je - nestabilna

Inzko je na Bledskom forumu istaknuo kako je stabilnost BiH i dalje izazov međunarodnoj zajednici, što je i izravna poruka liderima u BiH koji zagovaraju skorašnje ukidanje ureda OHR-a u BiH.

 
Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se u ponedjeljak (03. rujna) s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić, slovenskim ministrom vanjskih poslova Karlom Erjavecom i crnogorskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Nebojšom Kaluđerovićem.

Visoki predstavnik je upoznao ministre s trenutnom političkom situacijom koja je ponovo usporila napredak u pravcu EU i NATO integracije i koja odvlači pažnju političara sa stvarnih problema s kojima se suočavaju građani BiH.

"U trenutnim okolnostima, stabilnost BiH i dalje predstavlja izazov i stalno zahtijeva djelovanje jedinstvene međunarodne zajednice", rekao je visoki predstavnik. Inzko je pohvalio privrženost Hrvatske, Slovenije i Crne Gore Bosni i Hercegovini i njenim dugoročnim ciljevima.

Inzko sudjelovao na sedmom Bledskom strateškom forumu, godišnjem sastanku koji se održava u slovenskom gradu Bledu, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i Centra za europske perspektive, koji okuplja visokorangirane kreatore politike iz Jugoistočne Europe i šire. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Mačke u frižideru...brrr

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna