Lagumdžija na konvenciji SDP-a: Komšić je puno dao, ali je dao i SDP njemu

Jučer, nedjelja 02. rujna, u Gradskoj areni u Zenici održana je Promotivna konvencija SDP-a BiH na kojoj je nazočio i bivši SDA-ov ministar Desnica Radivojević koji se priklonio toj stranci.

 


Povod konvenciji su općinski izbori u BiH 2012 i tom prilikom je SDP  pod sloganom 'Idemo naprijed' predstavio svoje kandidate za načelnike općina i općinska vijeća/skupštine općina.

Konvencija SDP-a okupila je nekoliko tisuća delegata i članova, a predstavljeno je 57 kandidata za načelnike općtina, te 2560 kandidata za OV/SO u 72 općine u F BiH, 40 općina u RS-u, te Distrikt Brčko.

Na Lokalnim izborima ispred SDP-a je kandidirao i 828 ženu i 829 mladih, što je SDP stavlja na prvo mjesto po najvećem broju kandidata od svih registriranih političkih stranaka u BiH za Lokalne izbore 2012.

"Promjene koje smo pokrenuli ne odgovaraju onima koji godinama žive na račun naroda, koji opet živi sve lošije. Trenutno se gradi više auto ceste nego što je napravljeno u posljednjih 20 godina. Siguran sam da će za dvije godine auto cesta biti izgrađena od Tarčina do Zenice i naredne godine na izgradnji auto ceste radit će 5.000, dok će indirektno biti zaposleno od 12.000 do 15.000 radnika”, kazao je u svom obraćanju glavni tajnik SDP-a BiH i federalni premijer Nermin Nikšić.

Početak govora predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije obilježilo je njegovo nonšalanstno zavrtanje rukava košulje, upravo onako kako to često, po savjetu PR stručnjaka rade američki kandidati u predizbornim kampanjama.

U svom govoru rekao je kako „oni koji su upravljali BiH proteklih 17 godina, ne mogu srušiti, a ni odnijeti onoliko koliko SDP može i obraniti i napraviti”.

„Dva druga se udružila ponovo, hoće smijeniti Denisa Bećirovića zato što je čovjek rekao da je BiH država. E, to su ljudi koje mi sada hoćemo u prvoj fazi poslati u oporbu, a u drugoj fazi u povijest. Priznajem da smo pogriješili jer smo u reformama države krenuli s onim partnerima koje je trebalo reformirati. Nisu željeli promjene, nisu željeli državu, htjeli su dva-tri pašaluka u kojim ni SDP-e ni naši birači nemaju što tražiti”, kazao je Lagumdžija.

„Dodik kaže da je BiH nesposobna egzistirati i da je pitanje samo kako će se mirno rastati, da Vijeće ministara teško funkcionira  i da Lagumdžija mora otići. Dodik kaže, a Tihić to podržava. E, mi im s ovoga skupa, iz Zenice poručujemo, da nema razlaza”, dodao je Zlatko Lagumdžija, optiživši Tihića i Dodika za rušenje BiH.

Lagumdžija se osvrnuo i na odlazak Željka Komšića iz te stranke.

"Žao mi je Komšića što je donio takvu odluku, žao mi je što nije ovdje s nama da vidi snagu SDP-a, partije kojoj je pripadao, a svojom voljom više neće da joj pripada. On je dao puno ovoj partiji ali od nje nije dobio ništa manje. SDP-e nije ni Željko ni Zlatko, SDP-e smo samo mi zajedno“, poručio je Lagumdžija na konvenciji. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna