U Grudama uhićena dvojica piromana

Policijski službenici PU Grude rasvijetlili su kazneno djelo Izazivanje šumskog požara, a uhićene su dvije osobe, priopćeno je iz MUP-a ŽZH-a.

 


Naime, u nedjelju 26. kolovoza, u 19.10 sati PU Grude zaprimila je prijavu građana da dvije nepoznate osobe potpaljuju požare u blizini regionalne ceste R420 (Posušje – Grude).
Prema zaprimljenoj prijavi nepoznate osobe kretale su se iz smjera Posušja s motornim vozilom marke Audi, tamne boje, HR registarskih oznaka te su, u trenucima dok je puhao snažan vjetar, potpalile jedan požar na lokalitetu Raško Polje i tri požara u mjestu Gornji Zorići.
Zahvaljujući informacijama dobivenima od građana u 19.35 sati, u Ulici fra Gabre Grubišića u Grudama, slobode su lišeni vidno alkoholizirani vozač Audija M. Š. (57) i suvozač stariji maloljetnik, oba iz mjesta Pocrte, općina Grude.

M. Š. (57) i stariji maloljetnik privedeni su u službene prostorije PU Grude gdje je M. Š. (57) alkotestiran – izvršenim alkotestiranjem kod istoga je izmjereno 1,81 ‰ alkohola u dahu.

U nazočnosti socijalnog radnika i jednog od roditelja sinoć je nad starijim maloljetnikom izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je isti u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela, a danas će se, u svojstvu osumnjičenoga, uzeti iskaz od M. Š. (57).
Po završetku kriminalističke obrade PU Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. Š. (57) te protiv starijeg maloljetnika.

Inače, za kazneno djelo Izazivanje šumskog požara zapriječena je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina, podsjećaju iz MUP-a ŽZH-a.

NAPOMENA: U smislu Kaznenog zakona FBiH pod pojmom "stariji maloljetnik" smatra se osoba koja je u vrijeme počinjenja kaznenog djela navršila šesnaest, a nije navršila osamnaest godina života. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna