Pravnici i vijećnici bez rješenja za Mostar

Peteročlana skupina pravnika nije uspjela postići dogovor oko izmjena Stutata Grada Mostara, a u skladu s odlukom Ustavnog suda.

To je jedini konkretan zaključak koji, dva mjeseca prije izbora imaju vijećnici u Gradskom vijeću Mostara, a što se pokazalo na današnjoj sjednici. 

 

Upravo vijećnici su i donijeli odluku da se formira skupina pravnika, koja nije ponudila stručno mišljenje, već političko mišljenje stranaka koje su je involvirale pojedine članove u tim. Tako se samo obistilo mišljenje upućenijih koji su već prilikom formiranja ekspertne skupine predvidjeli da će se isto dogoditi.

 


„Danas nije vođena rasprava o izvještaju radne grupe, već smo konstatirali da ista nije uspjela naći konsenzus i na taj način nije realizirala zadatak koji smo pred njih stavili“, kazao je predsjednik GV Murat Ćorić. 

 


Vijećnici su tek usvojili zaključak da Gradsko Vijeće Grada Mostara kao jedino nadležno za usvajanje Statuta Grada Mostara i njegovih promjena i dalje ostaje nosilac aktivnosti koje eventualno budu vodili i drugi organi i tijela oko provedbe Odluke Ustavnog suda, kao i da će materijali "Ekspertne radne grupe" biti dostavljeni nadležnim tijelima BiH (Parlamentarna skupština BiH, CIK, OHR), i ostalim zainteresiranim. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna