SKAKAČI: Preko tisuću stranaca sigurno skočilo sa Starog mosta, protiv nesmotrenosti nema lijeka

Nakon kobnog skoka sa Starog mosta, koji je češkog turistu Svatopuka Mrzeka stajao života u javnosti se počelo postavljati pitanje ne bi li bilo pametno strancima zabraniti skokove.

Međutim, iz Kluba skakača Mostari kažu da bi samo jedna pozitivna kampanja mogla zaustaviti mladiće poput Mrazeka da nesmotrenim skokovima ugroze ili izgube život.

 

Kako je za portal republikainfo.com potvrdio glasnogovornik Kluba skakača Saša Oručević zadnjih godina je sa Starog mosta u Neretvu sigurno skočilo preko tisuću stranaca, koji su se kasnije upisali i u knjigu dojmova.

 

Oručević kaže da postoji uhodan sustav kada se pojavi netko tko želi skočiti sa Starog mosta.

 

Naime, prvo mora proći valjanu obuku, skočiti s nižih visina ispod mosta, te na koncu, ako ne odustane, skočiti sa Starog mosta i to dok ga motre tri skakača, kako s mosta, tako i ispod mosta.

 

Međutim, ima i kobnih slučajeva, kada se osoba u trenu odluči na skok, uglavnom ohrabrena alkoholom ili drugim opojnim sredstvima.

 

Mrazek je skočio u noćnim satim, svojevoljno i u trenu, što često i rezultira smrću. Zadnjih godina tako je živote okončalo 4-5 osoba, što nitko ne može predvidjeti. Podsjetimo, dvadesetdevetogodišnji Mrazek i njegov kolega u Neretvu su skočili prije tri dana, u 21 sat po noći.

 

U grad su došli željni provoda, koji je za jednog od njih dvojice završio kobno. Dok je kolega uspio isplivati, Mrazeka je nesmotreni skok stajao života. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna