Bliže se 446. skokovi sa Starog mosta, stiže osamdeset natjecatelja iz zemlje i svijeta

446. tradicionalni skokovi sa Starog mosta biti će održani zadnju nedjelju u srpnju, koja ove godine pada – 29. srpnja. Poznata sportsko-turistička manifestacija ostati će na razini dosadašnjih godina, odnosno mogu se očekivati slična popratna dešavanja.

Naime, spomenuta manigestacija počinje već u noći s petka na subotu, kada se program otvara tradicionalnom bakljadom i ponoćnim skokovima s mosta.

 

U subotu ujutro za Mostarce i posjetitelje kuha se kava u najvećoj džezvi na svijetu koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

 

Izuzevši spomenuto održavaju se i turniri u tavli, odbojci, nogometu, a noć uoči skokova redovit je i koncert na kojem nastupaju eminentni izvođači iz zemlje i regije. Poslastica slijedi na samom kraju, ove godine 29. srpnja, kada dolaze na red skokovi i to u dvije discipline - skokovi na noge i atraktivniji skokovi na glavu odnosno poznata 'mostarska lasta'. Očekuje se oko 80 skakača u obje kategorije.

 

Tko će sjediti u ocjenjivačko žiriju, koliko se natjecatelja očekuje ove godine, te tko su sponzori prestižne mostarske manifestacie podatci su koji će javnosti biti obznanjeni na konferenciji za tisak Kluba skakača u vodu Mostari koja je zakazana za srijedu.

 

Inače, prvi skakači sa Starog mosta, koji je sada i spomenik UNESCO-a skakali su već davne 1566. godine. Manifestacija svake godine bilježi sve više posjetitelja, ali i natjecatelja.   /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna