Branitelj prekinuo govor Sopte: Ušao sam u Kupres, potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Krišto i Čovića se sva uhljebila...a gdje si ti bio?

Prilikom obilježavanja 25. godišnjice oslobođenja Kupresa, nakon održane svete mise, upriličena je svečana akademija koju je prekinuo branitelj. Tijekom govora generala Stanka Baje Sopte jedan od branitelja je prekinuo govor generala Sopte.”Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je branitelj”, rekao je.

''Ja sam ušao ovdje u Kupres. Ja znam tko je ušao. S lijeve strane Kupreških vrata sam ja ušao, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima. Kome ga pričaš?! Zaboravilo se sve...'', dobacio je ljutito nepoznati branitelj i nakon toga dobio pljesak.

''Ta priča nije za ovo mjesto i ovaj dan. Ovdje častimo i slavimo mrtve'', odgovorio je general Sopta branitelju, ali branitelj je nastavio svoj prosvjed sve glasnije, dobivši i podršku uz pljesak i uz uzvike generalu Sopti "a gdje si ti bio?".

Incident je prekinuo kupreški načelnik Milan Raštegorac Komo kazavši kako Kupres nije mjesto za političke obračune. ''Nemojte u Kupres dolaziti “ispravljati krive Drine”. Ovo je treći put da se ovakvo nešto događa. Ja se tresem. Zašto u Kupres dolazite uvijek tražiti neke probleme'', kazao je Raštegorac.
Svečana akademija je nakon kratkog incidenta bila nastavljena govorom generala Sopte.

O ovom incidentu nema ni riječi u izvješću HNS-a sa svečanosti obilježavanja oslbođenja Kupresa, a sve je užio prenosila i RTV H-B.

Nakon ove vijesti komentari na društvenim platformama su eksplodirali, u većini daju potporu branitelju, a u komeniranje se uključuju i Bošnjaci. Tako jedan komentira: "Svugdje vam je ovako i kod vas i kod nas".

 

Snimku možete pogledati OVDJE

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna