DOJAVA O BOMBI Blokiran VSTV, Tužiteljstvo BiH, Sud BiH, Vrhovni, Županijski i Općinski sud

Iz Tužiteljstva BiH izvješćuju o dojavi o bombi u pravosudnim institucijama, Županijskom i Općinskom sudu u Sarajevu, Vrhovnom sudu, kao i u kompleksu pravosudnih institucija, Sudu BiH, Tužiteljstvu BiH, Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću. Evakuirani su svi zaposlenici, osigurani prilasci te timovi provjeravaju svaki pedalj u zgradanama."Nakon prvobitne dojave, uslijedile su dojave o postavljenim bombama i u drugim pravosudnim institucijama", izvjestili su iz Tužiteljstva BiH.

Provode se potrebne istražne mjere i radnje a kontradiverzijski pregledi još uvijek su u tijeku. Odmah nakon prijema informacije postupajući tužitelj iz Tužiteljstva BiH, zajedno sa predstavnicima više policijskih i sigurnosnih agencija, koordinira istražne aktivnosti o navedenom događaju.

Nakon zaprimljene dojave o postavljenoj bombi u Tužiteljstvu BiH i kompleksu pravosudnih institucija, euakuirani su svi uposlenici Tužiteljstva BiH, kako bi bilo omogućeno izvršavanje kontradiverzijskog i sigurnosnog pregleda kapaciteta.

Prvo upozorenje o postavljenoj bombi stigla je na adresu Županijskog i Općinskog suda u Sarajevu, da bi se prijetnja proširila i na ostale pravosudne institucije.

Mediji izvješćuju da je dojava o postavljenoj bombi stigla je vatrogascima, koji su potom obavijestili MUP Sarajevskog kantona i Sudsku policiju. Upozorenje je glasilo: "Bomba u sudu".  

Rad svih pravosudnih institucija u Sarajevu je blokiran dok se u potpunosti ne izvrše sve potrebne sigurnosno-istražne radnje te istraži je li prijetnja bila istinita ili je riječ o lažnoj dojavi./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna